Vliv antikoncepce azalia na mateřské mléko

Jsem 7. týden po porodu, lékařka mi předepsala hormonální antikoncepci Azalila. Beru ji 5 dní, dcera vždy při prvním kojení po požití tabletky velmi pláče, mléko odmítá. Po cca 2 hodinách už pije klidně, normálně. Je možné, že má složení antikoncepce nějaký vliv na chuť mateřského mléka? V příbalovém letáku jsem se nic takového nedočetla. Děkuji za odpověď. Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jitko! Testy chuti mléka po požití léků se neprovádí. Je naprosto možné, že se změní sekrece mléka, tabletka je přeci hormon. Myslím, že v tomhle můžete dceři věřit. Můžete zkusit mléko odstříkat nebo nebrat kontracepci.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: