Vrtání a umrtvení zubu v těhotenství

Dobrý den, jsem v 29. týdnu a bohužel se mi pod plombou udělal znovu kaz, mám zub citlivý na chlad. chci se zeptat, zda mám s ošetřením a přemplombováním počkat až po porodu nebo si nechat zub ošetřit hned? Chci si nechat dát umrtvovací injekci, protože mám kaz hodně hluboko a minule, když jsem si nechala vrtat bez injekce, tak to byla šílená bolest. Co myslíte? Musím to vydržet nebo se to může umrtvit? Děkuji.

Odpověď odborníka:

dobrý den, zuby si nechte ošetřit co nejříve, injekce se bát nemusíte (vhodné je použít mesocain nebo této látce podobnou-těhotenství nevadí)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Štítná žláza a oči: větší souvislost, než se zdá
Články: Štítná žláza a oči: větší souvislost, než se zdá
Štítná žláza a oko – dva...
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Články: Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Potíže s cévami jsou dnes...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Infekce močových cest
Články: Infekce močových cest
Prochladnutí organismu může...
Roztroušená sklerosa
Články: Roztroušená sklerosa
Jedná se o poměrně časté...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: