Výhřez ploténky a operace

Je mi 45 let. Od 25.08.2008 se u mne objevily veliké bolesti zad vystřelující do třísla, podbřišku a pravého stehna. V noci jsem nespala a noci probrečela bolestí. Absolvovala jsem serii myorel.inf., dimexol,myolastan , indometacin supp. a vyšetření CT. Po absolvování seriích inf. bolesti v bedrech nepatrně polevily, avšak vystřelují do třísel, podbřišku i do stehna. V noci stále bolesti, ale ne již tak silné. Chůze mi nyní nedělá problémy, avšak sedět vydržím pouze 20 minut. Bolesti odezní při ulehnutí tak na půl hodiny. Dnes jsem obdržela výsledky CT L3-5: v úrovni L 3/4 foramina volná, bez průkazu he di v úrovni L4/5 dorsomediální he di L 4/5 kaudálně sekvestrující. Zároveň jsem dnešního dne byla odeslána na konzultaci NCh stran chir.intervence. Vzhledem k tomu, že jsem objednána až za jeden měsíc - tj. 20.09.2008 prosím o sdělení, zda bude nutná operace, nebo je možnost i jiné léčby.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to může posoudit jedině ošetřující lékař. He znamená herniace disku, tj.výhřez ploténky. Záleží, jak závažná ta herniace je, zda významně nebo nevýznamně zasahuje nervové zásobení.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: