Vyhřezlá ploténka

Ano jedná se o operaci ploténky.Jen se chci zeptat jak jsem vám posílala nový nález na CT jestli se to nezhoršilo.Na mag.rezonanci z 16.8. dorzální,doleva asimetricka hernie disku- v AP 9mm.kaudálně zasahuje do foramina S1/2,dislokuje kořen S1 sin.Foraminostenosa L5/S1 bez přímého útlaku kořenů L5.Než jsem šla na rezonanci tak mi bolesti odeznívaly.Ted na CT chondrosa L5/S1 paramediálně vlevo hernie šíře cca 6mm,s kaudální propagací cca 9mm,útlak durálního vaku i odstupu kořene S1 sin.Noha mě zase začíná bolet i záda,neohnu se před ani vzad.Potřebovala bych vědět jestli podle pasledního CT mi to zase neutlačuje kořen nervu.Ledviny mám v pořádku.A ještě jak dlouho postačí posudek z rezonance,jde mi o to jestli to nebudu muset podstoupit znovu.Měla jsem krev v moči,čekám tento týden na výsledky,ledviny mám v pořádku i močový měchýř,byla jsem na cystoskopii.Pokud moč dopadne dobře tak termín mám28.11.Děkuji moc Jana

Odpověď odborníka:

Drobné změny na MR mohou být přítomné. Neurochirg provede revizi prostoru a řeší především úptlak existující hernie na otbor mezi obratli, kde vystupuje mišní nerv. Tento protor uvolní. Změwny na obratlech jako výrůstky většinou nejsou předmětem útlaku nervu, . Novou rezonanci určitě nebude potřeba provádět.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x