Vyhřezlá ploténka - léčba

Dobrý den ,prosím oradu při tomto výsledku vyšetření ,zajímá mě hlavně zda je nutná operace -případně jak léčit : CT MOP L2-5 L3-4 vlevo foraminál.protruze cca 4mm kt.se chová jako HE s edémem levostr.kořenu L3 L4-5 asi 4mm protrue s drobnou deformitou DV L2-3 bez diskopath. Obj.cíleně : na končetinách oslabena v kyčli,fenomén palce negativní,plantární i dorsální flexe bez omezení,obrácený Lasegue negativní ,rr L2-L4 vlevo nevybavuji. Závěr: Vertebrogenní algický syndrom z bederní oblasti s radikulární iratičně znikovou L3 1.sin CT graficky v úrovni L3-L4 vlevo foraminální protruze cca 4mm chovající se jako hernie s edémem kořene L3 1.sin.

Odpověď odborníka:

Jestliže máte obtíže a jiný druh léčby nebyl účinný, tak je operace vhodným řešením. Záleží ale na rozhodnutí ošetřujícího lékaře, který má k dispozici další výsledky a nálezy.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: