Vyhřezlá ploténka (úlomek)

Dobrý den, rád bych si přečetl Váš názor na můj nález při magnetické rezonancí. Doplním jen, že jsem před tímto stavem žil velice aktivní život (kolo, fotbal, turistika a aktivní práce v pohybu). Zhruba před 30 dny mi během 3dnů bylo znemožněno řádného pohybu, měl jsem velmi silnou bolest v oblasti beder a pravé strany hyždí. Po týdnu velkých bolesti jsem se nechal hospitalizovat, kde mi aplikovali kapák + opochy, po zlepšení do stavu, že se dokážu pohybovat a konečně ležet na zádech už s bolestí, která se dá snést přišla zpráva z MGR: Po konzultaci s neuroložkou mi je doporučena konzultace s chirurgem a SM system cvičení. Prosím o Váš názor k tomuto nálezu, jestli při tomto stavu není cvičení spíše na škodu, doporučovala by jste chir. zásah a až poté cviky? Předem moc děkuji za odpověď. S pozdravem. Antonín

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cvičení, je-li vedeno schopným fyzioterapeutem, by uškodit nemělo. Jestli byly Vaše potíže jak uvádíte a neurologický nález normální (nezmiňujete problém, takže asi dominuje bolest a ostatní funkce jsou normální), pak je fyzioterapie po zvládnutí akutní bolesti správná volba a normální součást léčby. Přesto je lepší, konzultovat Váš stav s neurochirurgem. Vyšetří Vás, posoudí dosavadní léčbu a grafická vyšetření. Po zhodnocení doporučí možné další léčebné postupy.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x