Vynechání atk

Dobrý den, udělala jsem chybu v užívání HA a nyní se obávám možnosti otěhotnění. Zapoměla jsem užít jednu pilulku a vzala si ji až po 12ti hodinách. Poté jsem užívala antikoncepci ještě 8 dní, během kterých jsem již neměla pohlavní styk, a pak udělala jako vždy 7 denní pauzu, během které se dostavila normální menstruace. Po pauze jsem začala s užíváním dalšího plata a při první pilulce jsem již měla pohlavní styk. Je tu riziko otěhotnění? Bohužel pozdě jsem se na příbalovém letáku Regulonu dočetla, že v takovémto případě se nemá dělat 7 denní pauza a pokračovat ihned v dalším užívání. Děkuji mnohokrát za Vaši odpověď, přeji příjemný den.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že riziko otěhotnění tu není, ale doporučuji po zbytek tohoto cyklu používat ještě doplňkovou ATK (kondom).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: