Vynechání antikoncepční pilulky

Dobrý den. Je mi 20 let a považuji se za člověka bez větších zdravotních problémů, až na nachlazení, které mě již tři týdny trápí. Necelého půl roku užívám antikoncepci Belara. Tento měsíc jsem si jeden prášek zapomněla vzít. Pravděpodobně se jednalo o osmý prášek z platíčka a 11-12 den od začátku menstruace. V tento den jsem měla s přítelem hned dvakrát pohlavní styk. Navíc,zřejmě až o osm hodin později oproti "své běžné hodině", jsem si až vzala vzala "další" prášek, v domnění, že jsem pořád ve dvanácti hodinové normě. Vůbec jsem si nevšimla, že předchozí den jsem si prášek nevzala. Že mi jedna tabletka v platíčku přebývá, jsem zjistila asi až po třech dnech,takže jsem ji už nenahrazovala. Jak velká je pravděpodobnost případného těhotenství? Navíc jsem onemocněla a měla bych začít brát antibiotika-pokud jsem těhotná, mohu tím poškodit zdraví budoucího dítěte? A ještě poslední dotaz-možná jsem na svého partnera alergická-občas se po sexu osypu nebo nateču. Od zmíněného posledního styku mě pobolívá břicho jako při menstruačních bolestech. Může to být známka těhotenství přes tuto možnou alergii? Omlouvám se za obšírnost dotazu a předem děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem, Lucie.

Odpověď odborníka:

Alergie na partnera je poměrně velice vzácná,není příliš pravděpodobná, co se týče antibiotik upozorněte lékaře,že není vyloučena gravidita,bude podle toho volit preparát, při každém chybném užívání antikoncepce je gravidita možná,pokud se nedostaví menses v termínu,udělejte si gravitest. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x