Vypadávání vlasů

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co může být příčinou mého dlouhodobého (cca 2 roky) vypadávání vlasů. Je mi 34 let a jsem 3 roky po porodu. Poslední dobou se cítím dost un avená a zesláblá. Po aplikování různých vlasových vod mě kožní lékařka doporučila odběry krve. Vše je v pořádku, kromě zvýšeného bilirubinu (34,3 umol/l). Může to nějak souviset? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samotný zvýšený billirubin obvykle nezpůsobuje padání vlasů. Únava a slabost může ukazovat na nedostatek/nerovnováhu vitamínl a minerálů, a samozřejmě na dlouhodobý stres. Z tohoto hlediska lze doporučit pokusit se žít co nejpohodověji a dbát na pestrou vyváženou stravu, případně užívat doplňky stravy - vit.sk.B, C, vápník, hořčík, jód - ten raději v podobě ryb. Co se týče odběrů krve, s padáním vlasů obvykle souvisí zhoršená činnost štítné žlázy (což se u Vás zřejmě nepotvrdilo), únava obvykle provází anémii (chudokrevnost), ale také nedostatek bílkovin, zhoršenou funkci jater či ledvin ap.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Tetanus
Články: Tetanus
Tetanus je akutní infekční...
Chcete mít opravdu dobře vyčištěné brýle? Zkuste ultrazvuk!
5 tipů pro zdravé uši bez infekce
Články: 5 tipů pro zdravé uši bez infekce
Máte-li propíchnuté uši...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
Články: Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
S příchodem jara mnoho lidí...
Bechtěrevova nemoc
Články: Bechtěrevova nemoc
Bechtěrevova choroba neboli...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: