Vypadávání vlasů

Dobrý den, už skoro 2roky se léčím s vypadáváním vlasů,je to asi ze stresu.Ale nelíbí se mi,že mi vypadává hlavně ofina,mám ji už hodne prořídlou a vlasy ustupují čím dál více.Moje doktorka mi moc nepomohla,tak jsem už přestala k ní chodit.Na radu obvodní jsem brala pulroku Biotin 300mg 2xdenně.Ted jsem šla k jiné kožní,protože muj problém se spíše stupnuje a mám už i kouty.Vlasy z gumičky už vypadávájí.Ten ubytek je už moc. Tahle doktorka mi napsala Methionin 2xdenně,Alpicort F na večer,pak mám šampon Polytar,protože mě také svědí pokožka a mám problém s lupy.Ale to už mám od dospívání.Jinak mě pokožka hlavy svědí a pálí a je citlivá na dotek právě v místě ofiny,tam mám větší ubytek vlasů.Ale nyní po 14denním užívání mám po té vlasové vodě,myslím vypadávání horší.Vyčešu si z ofiny tech vlasů už moc.Na netu jsem si dokonce našla,že s Alpicorte F je hodně negativ.zkušeností.Že potom vypadávájí více.Bojím se abych nebyla zachvili plešatá.Mám stím přestat,nebo jaký to má smysl,když potom vlasy vypadávají více.A mohu používat k tomu Methioninu i ten Biotin,bych zvýšila učinek léků a vlasy mi zase začli růst?Také mám najednou problém s akné,hlavně v oblasti uší,krku,a vlasové části kolem obličeje.A chci se zeptat jestli by vypadávání mohlo mít něco společného s lymfatickým systémem?Mám už asi 9let nateklou jednu nohu,chodidlo,byla jsem na ruzných vyšetřeních žil atd.,a nenašli nic.Takže mám nohu stále nateklou.Také se léčím s páteří a ted mi na rehabilitaci řekli,že tu nohu budu mit nejspíše k lymfatickým cestám,že to k páteři nebude.Tak mne napadlo,jestli to nemá spojitost.A pokud ano co se stím dá dělat.Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, popsané vypadávání vlasů může mít kromě kožních obtíží původ také v nedostatku ženských hormonů, tj.v endokrinním systému. Jednostranný otok nohy s lymfatickým systémem souviset může. Doporučuji vyhledat lékaře- internistu (vypadávání vlasů + otok nohy) nebo přímo endokrinologa (vypadávání vlasů), aby se prošetřila hormonální a obecně interní příčina obtíží. V otázce užívání léků bohužel neporadím, zkuste za pár dní zadat dotaz znovu, až tu bude přítomen přímo dermatolog.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Podvýživa u Crohnovy choroby – viník mnoha problémů
Články: Podvýživa u Crohnovy choroby – viník mnoha problémů
Již v roce 1932, kdy byla...
Zdravotní tabu, o kterém se nemluví
Články: Zdravotní tabu, o kterém se nemluví
Mnoho z nás netuší, že...
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Nové léky na cukrovku vsází na ledviny, navíc se po nich hubne!
Angína
Články: Angína
Angína je akutní zánět...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x