Vyrovnání hladiny tsh

Dobrý den pani doktorko, již dva roky se léčím s hypotyreózou, užívám každý den Euthyrox 50. Stále se však cítím unavená a přibírám na váze, ikdyž dodržuji zdravou výživu. Má lékařka mi z krevních testů řekla, že mám hladinu TSH vyrovnanou. Přitom i při poctivém užíváním léků, mám stále hodnoty více jak 5. Pokud bych měla mít hodnoty TSH vyrovnané neměly by odpovídat fyziologickým hodnotám? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kláro, pokud máte hladinu TSH stále nad normu a potíže, které popisujete, k tomu, asi by bylo opravdu na místě mírně dávku levothyroxinu zvednout. Byť třeba jako terapeutický pokus :-). Zkuste si sama několik dní brát 1,5 tbl Euthyroxu denně a uvidíte, jestli vám s vyšší dávkou bude lépe. Pokud ano, pak bych klidně paní doktorce řekla, že jste se necítila dobře a tak jste zkusila dávku levothyroxinu zvýšit a že se nyní cítíte lépe. Lékař by měl brát ohledy nejen na laboratorní výsledky, ale také na obtíže svých pacientů. Hezký den a držím palce.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: