Vysazení hormonální antikoncepce a plánované těhotenství

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak to je s HA a následným otěhotněním, jestli mě to může hned po dobrání HA ohrozit a i miminko. Je mi 19 let a budu za cca 10 dní dobírat platíčko, HA beru cca rok a něco. Počkám na menstruaci a po menstruaci bych se chtěla pokusit s přítelem o miminko, někde ale píší, že je lepší počkat měsíc, někde zase že to nevadí hned po první menstruaci že je u vyšší šance na otěhotnění, já mám ale strach, aby mě a miminku nic nebylo i když jsem měla slepé střevo před 2 lety a byla jsem i v lázních abych neměla srůstya mohla mít někdy miminko + 2x záněty močových cest tak před půl rokem mo žná i více. Tak jsem docela i zvědavá, jestli by se mi to podařilo hned po vysazení :) Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o otěhotnění se můžete snažit ihned po vysazení antikoncepce. Nijak tím ze zdravotního hlediska neublížíte sobě ani případně miminku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: