Vysazení hak

Dobrý Den pokud po vysazení HAK dostanu menses .Znamená to , že nejsem těhotná?Děkuji.Menses jsem dostala . Pohlavní styk byl naposledy v 1 den 7 denní pauzy a to přerušovaný od té doby ne.Uběhlo cca 2 týdny vysadila jsem ze zdrav.důvodů.menses přišla. Nemám se tedy obávat?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, krvácení po vysazení hormonální antikoncepce jednoznačně neznačí, že nejste těhotná. Toto krvácení vzniká vlivem prudkého poklesu hladin hormonů po vysazení tablet. V případě těhotenství je však obvyklé, že krvácení je v slabší intenzitě. A jestliže užívání antikoncepce bylo pravidelné, před otěhotněním jste byla chráněna.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: