Vysoká hodnota crp

Dobrý den, manžel přechodil pravděpodobně chřipku a jeho CRP bylo,když už se konečně dostavil k lékaři, 445. Byly nasazeny antibiotika Ciplox 500, jeli jsme druhý den do nemocnice, kde mu po dvou tabletách již užitých atb CRP kleslo na 309. Přesto jej poslali domů, nehospitalizovali ho, nikdo ho neposlal na žádné vyšetření, pouze řekli,že je v těle zánět. Je to správné? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobry den, chřipka je viroveho puvodu,ta takto vysoke CRP neudela.Tedy doslo k bakterialni infekci,nasazena správně ATB. Došlo k poklesu hodnoty,tedy dobra reakce na ATB. Spise než nutná hospitalizace by měl být do šetření zdroj infekce,což lze i ambulantne.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Články: Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Zubařské křeslo není zrovna...
Kýla
Články: Kýla
Kýla, hernie, je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: