Vysoký krevní tlak v těhotenství

Dobrý den,mám dotaz.Jsem ve 22 tt a od samého začátku mám problém s vysokým tlakem.Již před těhotenstvím jsem se léčila.Můj dr. mi předepsal Dopegyt.Beru ho 3 krát denně 2 tablety.Můj tlak je kolem 145/90 posledně jsem ho měla 164/105.Otekli mi i kotníky a na to jsem dostala Detralex 2 tablety ráno.Ale kotníky mám stále oteklé.Já vím,že tlak nebolí a je to tichý vrah.Chci vědět jestli ty to léky nějak neubližují miminku.A zda si mohu nějak pomoci i já sama například nějakýma bylinama,aby se mi tlak upravil a otoky zmizeli.Předem moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léky miminku neublíží, lékaři by Vám je v takovém případě nepodávali. Jezte hodně bílkovin, omezte solení a když to jde, dejte nohy nahoru. Případně noste kompresivní punčochy. Při rychlém zvětšování otoků, případně při bolestech hlavy či v podžebří, nevolnosti, zvracení, rozmazaném vidění, zajděte ihned k lékaři.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
léky v těhotenství na vysoký TK | Od: Lenka | 27.7.2015 16:40
mohu se zeptat, zda jsou i jiné léky na vysoký TK, které lze užívat v těhotenství než dopegyt???
reagovat
re:léky v těhotenství na vysoký TK | Od: uLékaře.cz | 28.7.2015 10:39
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: