Vyzvracení antikoncepční pilulky

Dobrý den, od září 2010 beru antikoncepci Dienille.Když jsem s antikoncepcí začínala, mensturaci jsem dostavovala přibližně každý měsíc ve stejnou dobu. Poslední menstruaci jsem měla 11.ledna 2011. V únoru pouze drobné špinění v období očekávané mestruace a v březnu totéž, akorát v průběhu kratšího období. Dělala jsem si dva těhotenské testy, ale ty těhotenství nepotvrdily. A teď k problému. Ve středu 23.3. jsem měla žaludeční problémy a asi po 15 minutách, co jsem si vzala antikoncepční tabletku jsem jí vyzvracela. Další tabletku jsem si již nevzala a vzala jsem si až tabletku následující den v obvyklou hodinu (21 hodin). tzn. tabletka, co jsem vyzvracela se nestihla vztřebat a druhý den jsem si nevzala dvě tabletky, jak se píše v příbalovémé letáku,ale pouze jednu a pokračovala v obvyklém braní tabletek. V sobotu 26.3. jsem měla celý den průjem, tabletku jsem si vzala večer v obvyklou hodinu a následující ráno už průjem nebyl. V neděli 27.3. jsem měla s partnerem nechráněný sex. Jednalo se o přerušovanou soulož, dvakrát po sobě, kdy do mě přítel neejakuloval, ale sex byl dvakrát po sobě v krátké době. Chci se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že bych mohla být těhotná, když jsem vyzvracením vynechala jednu tabletku v balení (jednalo se o 10. tabletku v druhém týdnu) a v průběhu celého sobotního dne měla průjem? Jaká je také pravděpodobnost otěhotnění z tzv. "kapičky lásky", i když nedošlo k ejakulaci uvnitř? Moc děkuji za zodpovězení dotazu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jediná chyba v užívání antikoncepce ve druhém týdnu užívání není riziková, obecně ale platí pravidlo užítí náhradní tablety při jejím vyzvracení. Nedokáži vyčíslit pravděpodobnost otěhotnění z tzv. "kapičky lásky"

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: