Zamlklý potrat + parciální mola

Dobrý den, ráda bych se zeptala co mohu udělat pro to, aby se již neopakovalo to, co se mi stalo. V týdnu 7+0 mi bylo oznámeno, že místo těhotenství se jedná o zamlklý potrat, po kyretáži jsem čekala 14 dní na výsledky z histologie, které dopadly takto: "...může se sice jednat pouze o hydropický abortus, ale obraz je suspektní z parciální hydatidózní moly" Před otěhotněním jsem byla na gastroskopii kde mi byl zjištěn lehký zánět sliznic žaludku s ne příliš významným refluxem a malým počtem helikobaktery pylori - měla jsem trojkombinaci léků na 7dní, poté jsem čekala 14 dní než se dostaví menstruace, odmenstruovala jsem a teprve poté jsme se začali snažit o miminko - s tímto to tedy dle lékařů nesouvisí, protože tělo se stihlo po lécích "vyčistit" nebo myslíte, že by to mohlo mít nějakou spojitost? Další co mě napadá, tak před několika lety mi bylo dle krve sděleno, že jsem kdysi prodělala EB virózu, aniž bych o tom věděla, ale je to prý běžné a žádná léčba se tedy nekonala. Nyní mám pocit, že jsem unavená a vše mě bolí - asi jsem jen psychicky vyčerpaná, ale napadlo mě jestli třeba nemůžu mít sníženou imunitu, která potrat/molu zapříčinila.Před kyretáží mi brali krev a výsledky, které vybočovaly byly tyto: relativní - periferní krev: Neutrofily 84 (má být 50-75), Lymfocyty 11,3 (25-40), Eozinofily 0,2 (1-5). absolutní - periferní krev: Neutrofily 8,80 (1,80-7), nikdo mi k tomu ale nic neřekl a předoperačním vyšetřením jsem prošla. Nyní mám jít ještě za 14dní na krev, zda mi již kleslo hcg, pokud bude negativní, tak se za 3měsíce můžeme znovu snažit o miminko. Můžete mi poradit co nyní mohu udělat? Je mi 27 let a jednalo se o mé první těhotenství. Jak se pročistit a připravit na těhotenství, aby vše dobře dopadlo? Mám v plánu ostropestřec čaj + kyselinu listovou, mohu pro tělo udělat ještě něco? Předem moc děkuji za jakékoli rady.

Odpověď odborníka:

Skutečně více než kyselinu listovou udělat nemůžete,souvislost s léky na reflux bych vyloučil,a řada žen se sníženou imunitou bez problémů porodi.Hlavní je tedy se zklidnit, vyčkat poklesu hladin HCG a poté se snažit o graviditu pokud bude odstup od výkonu delší než 3 měsíce. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x