Zamlklý potrat

Dobrý den, 10. prosince jsem prodělala zamlklý potrat (ve 2. měsíci těhotenství). Doktoři říkali, že je to celkem běžné, a že až budu mít po 3. menstruaci, můžeme to znovu zkusit. Když jsem šla koncem prosince na kontrolu, doktorka říkala, že mám stále podrážděnou sliznici a UZ nebyl ideální, děloha není zcela čistá. Když nezabrala ambulatní léčba (nejdříve injekce, pak kapky a prášky), poslali mě na 2. revizi....6. ledna a řekli, že snažit bychom se měli až raději za 5 měsíců....Na kontrole po 2. revizi mi doktorka řekla, že stále UZ není "čistý" a že počkáme jestli se to po menstruaci nezlepší.....takovou menstruaci jsem ještě nazažila, krvácela jsem téměř měsíc, týden silně, úplné průtoky, sraženiny...pak se to zklidnilo...vždy 2 dny ok a pak zase strašně silné...když mi to po měsíci krvácení skončilo, šla jsem na kontrolu s nadějí, že po tom všem, co ze mě vyšlo už musí být vše ok...bohužel nebylo...doktorka mi dala další prášky na "vyvolání" menstruace....nyní opět silně krvácím a mám obavy jak to vůbec dopadne...., jsem už z toho zoufalá. Ani se nebudu ptát, zda je tento průběh normální, zřejmě ne, ale zajímalo by mě, jestli jste se alespoň setkala s podobnými případy jako je ten můj, případně, co byste mi doporučila…Snažím se nepropadat panice, snažila jsem se s tím vyrovnat, ale když se to stále nelepší, je to těžké. Toto bylo mé první těhotenství, netrpím žádnými zdravotními problémy, v minulosti jsem neměla žádné gynekologické obtíže a menstruaci jsem měla vždy pravidelnou. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den,tento průběh je opravdu velmi nestardantní.jde o to,jestli máte v děloze zbytky plodových obalů nebo podrážděnou sliznici od výkonu.každopádně bych vše konzultovala s Vaší gynekoložkou, její postup je zcela správný.udělala bych test na HCG z krve,to je těhotenský hormon.pokud tm jsou zbytky plodového vejce, bude pozitivní.pak,pokud selže konzervativní terapie,by byla si nutná 2.revize.v každém případě pod kontrolou ultrazvukem,aby se odstranilo vše,co tam nepatří.pokud by Vás cokoli ještě zajímalo, písněte.držím palce,ať to už máte úspšně za sebou.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x