Zanartní kost

dobrý den 11.12 při kopané blbě došlap v 12.12 jsme šly k doktorovy a 18.12 jsme šly na kontrolu toho 12.12 jsem dostal sadru bez došlapu 18.12 jsem dostal podpatek.a 7.1 mi to sundaj a udělaj kontrolní výsledek a ted vám pošlu zpravu co doktor mi napsal:11.12 2014 při kopané špátný došlap na PDK. Obj:PDK -otoka bolestivost chodidlas maximem při basi v.zanartní kosti RTG:epiphyseolysis basis metatarsi V pedis I dx SH l. Dg:epiphyseolysis basis metarsi V.pedis l.dx.SH l. Ther:fixace U a L sádrovými dlahami dopor :elevace končetiny chuze o berlích bez došlapu na ldk k zde 18.12.2014 a chci se zeptat co to celý znamena prosím a jestli mi hrozí jaka operace promin tě že se na to ptám ale strášně se tadytoho bojím a pak jáky to bude když mi to sundaj jak dlouho bez sportu kdy na to mužu chodit po sundaní a jáky dálší kroky budou po sundaní děkuju předem za odpověd

Odpověď odborníka:

Milý Dane, předně není čeho se bát, byl jste ošetřen zcela správně. Jedná se o drobnou zlomeninu v oblasti baze 5.zanártní kosti, to je před malíkem. Jelikož ještě nemáte dokončen kostní růst, jedná se o epifyzeolýzu, zlomenina je v oblasti růstové chrupavky. SH - je klasifikace těchto zlomenin dle pánů Saltera a Harrise, SH I - příčná zlomenina. Sádrová fixace na 4 týdny je Vašem věku přiměřená, po sundání budete zvolna rozcvičovat a do týdne již plně zatížíte. Téměr jistě se vše obejde bez následků. Kdyby byly potíže s rozcvičením, je zde ještě možnost rehabilitace. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: