Zánět a vliv na mé dítě

Dobrý den, jsem ve 12 týdnu těhotenství a naše dítě je přímo vymodlené. Mému manželovi nedávno urolog řekl, že má zánět ureaplasma urealitikum a micoplasma a po sdělení panu doktorovi, že jsem těhotná, bylo mi doporučeno vše říci mému gynekologovi. Jenže můj gynekolog nad tím mávl rukou a řekl, že i kdybych tento zánět měla, tak bohužel teď se s tím nedá nic dělat. Tak jen bych Vás chtěla poprosit o Váš názor a zda kdybych měla jako manžel tento zánět, tak jestli to nemůže ublížit miminku. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba žen bez příznaků nemoci nutná není. Jsou to bakterie, které často kolonizují pochvy i zdravých žen, a je pravděpodobné, že se v pochvě objeví i po přeléčení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: