Zánět štítné žlázy

Dobrý den, před dvěma lety jsem rodila a od té doby se necítím dobře. Mám bolení břicha, ale ne pořád, pouze při nějakém tlaku, jako třeba nákupní košík nebo když na mě vylezou děti a sednou mi na břicho. Byla jsem na vyšetření CT a UZ nenašlo se nic. Mám problémy s antikoncepcí, krvácím mimo cyklus, ale to prý chce změnit antikoncepci... Mívám bolesti hlavy nebo mě bolí jakoby za očima, byla jsem na očním, ale tam prý vše v pořádku...stále bolest v krku, teď po dvou letech jsem si našla na krku bouli. Zjistil se zánět štítné žlázy s tím, že už tam mám dva uzly /5cm a 2cm/ a zvětšene uzliny. Z krku se zjistilo, že štítná žláza je v pořádku, prý mám jen hodně protilátek. Z krve na imunitě zjsitili, že mám oslabenou imunitu a málo bílých krvinek. Biopsie - se v nemocnci 2x nezdařila, prý vždy špatný vzorek, pokud chci mít jistotu, že jsem v pořádku, mám si to nechat vyříznout. Takže poslední schůzka končila tím, že v říjnu mám přijít, znova všechna vyšetření a zřejmě vyříznout....Já jsem se vlastně dosud nedozvědela, zda moje hlava, problémy s antikoncepcí, břicho, mohou být od toho zánětu a uzlu....a nevím ani, zda je to vážné...četla jsem, že se tam dělají nádory :o( Jediné, co mě uklidňuje je, že nehubnu, tak si říkám, snad to nebude špatné :o) Děkuji RK

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Romano, pokud je funkce štítné žlázy v pořádku, pak byste neměla mít žádné obtíže, které její porucha případně způsobuje. V každém případě ani bolesti břicha, ani bolesti hlavy, nejsou typické pro poruchu funkce štítné žlázy. Spíše bych vám v tomto směru doporučila navštívit šikovného fyzioterapeuta, který má povědomí o tom, jak odchylky v postavení pánve a bederní páteře ovlivňují krční páteř. Co se týká uzlu, většina uzlů ve štítné žláze je nezhoubných. Pokud se povede cytologie, je to samozřejmě ideální. Pokud se to ale z jakéhokoliv důvodu nedaří, pak je operace a histologické vyšetření asi opravdu nejlepší řešení, zvláště, pokud jsou uzly takto velké. Jste ještě mladá a za těch dalších desítek let, které vás určitě ještě čekají, mohou narůst do značných rozměrů. držím vám palce a přeji hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: