Zánět středního uchy

Dobrý den, mám prozbu mám 2,5 letého syna a už máme po třetí hnisavý zánět středního ucha a nosohrtanu. Poprvé to měl syn v 1.roce to mu ouško prasklo samo jen mu to vyčistili a dostal antibiotika. Po duhé to měl letos 25.6.2011 prasklo mu pravé ouško na pohotovosti mu to odsáli a ještě mu to píchali diagnoza: hnisavý zánět středního ucha a nosohrtanu, dostal antibiotika, kapky do nosu..po dobrání antibiotik týden na to opět hnisavý zánět ucha a nosohrtanu a zase píchání ouška opět právé a zase antibiotika. Bylo nám dopuručeno nechat si zkontrolovat nosní madličku ale co jsem se dočela i po vyndání jsou i tak problémy a někdy i dorůstá. Je něco co bych mohla pro syna udělat? pomohlo by nějaké očkování? a pokud ano tak jaké? nebo vyšetření na imunologii? Trpíme pořád na rýmu :-( máme ji celoročně..Děkuji za odpověd Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jano! Zkombinovala bych všechny tři vámi navržené varianty, tedy: pokud bude nosní mandle zvětšená, velmi bych doporučovala její odstranění, bývá totiž jednou z hlavních příčin opakujících se zánětů oušek a většině dětí její odstranění pomůže. Vhodné by bylo i nechat synka naočkovat pneumokokovou vakcínou. Vámi popisovaná celoroční rýma je určitě důvodem k návštěvě alergologa. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: