Zánět žil

Dobrý den, mám zanet žil už 10 dnů a noha me pořad boli..mažu si ji masti, chladim, mam vyvysenou polohu DK A VYSLEDEK SKORO ŽADNY, JAK DLOUHO MUŽE TRVAT ZANĚT?DEKUJI

Odpověď odborníka:

Předpokládám, že se jedná o povrchní zánět žil - tromboflebitidu (hluboký zánět není na kůži vidět, končetina jen oteče a může být bolestivost). Nemoc může probíhat i několik (málo) týdnů. K léčbě patří zvýšená poloha, jak píšete, také elastická bandáž - zejména při stání a sezení. Úplný klid se nedoporučuje - chůze pomáhá pumpovat v končetině krev. Můžete to zvládnout sama, u rozsáhlejších zánětu a těch které jsou blízko vtoku žil (zvláště nahoře na stehně) se provádí ultrazvuk k vyloučení postižení hlubokých žil (embolie plic). Tromboflebitida - zejména opakovaná - může také být známkou dalšího onemocnění. V.V.

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Články: Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Asi každá žena občas dumá...
Koalice proti hluboké žilní trombóze
Články: Koalice proti hluboké žilní trombóze
Hluboká žilní trombóza (HŽT...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Vakcinace proti žloutenkám: dodržujte očkovací schéma
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: