Zapomenutá pililka

Dobrý den, přítelky 9. den braní antikoncepce zapomněla si vzít prášek. 31.8 v 18h si jej vzala 1.9. v 9h jsme měli nechráněný sex s ejakulátem do pochvy a prášek 1.9. v 18h zapomněla a vzala si ho až 2.9 v 6h. Prosím jaká je pravděpodobnost otěhotnění. Přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pro zapomenutí pilulky antikoncepce platí následující pravidla. Doporučení při vynechání jedné tablety: DO 12 HODIN Okamžitě užít vynechanou tabletu a další tabletu v obvyklou dobu. Antikoncepční účinnost zachována. NAD 12 HODIN v 1. týdnu užívání: užít okamžitě vynechanou tabletu, další v plánovaný čas, po dobu 7 dnů není zajištěna úplná antikoncepční ochrana, proto pojistit další antikoncepční metodou v 2. a 3. týdnu užívání: okamžitě užít vynechanou tabletu, další v plánovaný čas, účinnost zachována Doporučení při vynechání více tablet: Pokračovat v užívání. Očekávat špinění. Po celý cyklus nespoléhat na antikoncepční účinnost. Najdete je též na našem webu www.neumed.cz

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: