Zapomenutá pilulka

Dobrý den, užívám 5 měsíců antikoncepci Yasminelle. Po týdenní přestavce jsem si zapomněla vzít první prášek a vzala jsem si ho až druhý den, asi po 18 hodinách, a dva dny na to jsme měli s přítelem sex bez kondomu. Chtěla bych se zeptat jestli je velké riziko, že bych mohla otěhotnět?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chyba v užívání antikoncepce byla riziková, doporučuji vám minimálně týden po takové chybě používat ješte jinou antikoncepční metodu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: