Zásadité ph moči

Dobrý den, momentálně jsem v 35. týdnu těhotenství a již delší dobu màm dle indikátorových papírků zásaditou moč (7-8). Před měsícem vyšetření moči OK, strava vyvážená, pouze vyšší dávky magnezia. Ráda bych se zeptala, čím toto může být způsobeno (před těhotenstvím pH moči vždy kyselé) a zda-li to může ukazovat na nějaký závažnější problém...? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

pH moči se odvíjí především od stravy a metabolismu. Zásaditější pH by mohlo znamenat i močovou infekci. Samotné vyšší pH však ničemu nevadí.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: