Zastavuje posilování s činkami růst?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli posilování s činkami nějak ovlivňuje růst a od kolika by se správně mělo začít posilovat? Na internetu jsem to hledal a po každé je napsáno něco jiného. Děkuji předem zatím na shledanou.

Odpověď odborníka:

Posilování kondičního charakteru, což nevím, zda jako laik jste schopen posoudit je možné v jakémkoliv věku. Právě proto je třebva se poradit buď s lékařem, ale určitě by stačilo i s trenérem ve Fitness. Pokud ovšem chcete posilovat s tendencí, aby svaly mohutněly, pak je omezení na místě. V období než dokončíte růst a pohlavní zrání je posilování nevhodné. toto je však nutno opravdu hodnotit s lékařem. Uváděné hodnoty věku jseou velmi relativní. Může to být 16, ale také 24 let. určitě Vám však nikdo nezakáže kondiční cvičení s činkami, které pak postupně a nenáslině můžete převést do cvičení, které již buduje. Spěchat však určitě nedoporučuji. není to ale pouze o růstu. negativních efektů by bylo více!!!

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: