Posilování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli posilovaní s činkami zastavuje růst? a od kdy je nejlepší začít posilovat? je mi 17 let a docela bych chtěl ještě něco vyrůst. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Přiměřené posilování nemá vliv na růstové ploténky dlouhých kostí, kde se růst odehrává. Pokud ale traumatizujeme tyto růstové zony přehnanou zátěží může mít vyjímečně tlak záporný vliv na jejich funkci. Posilovat můžete i půl kg činkou, uvádím jako vzor nejemnšího posilování.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x