Zlomenina bérce

Pěkný den pane doktore, prosím o Váš názor, zda nevadí, pokud se dotýkají šrouby (oba krajní - zvláště spodní) částečně fibuly (viz. obrázek). Horní krajní je zašroubován více, než ostatní. Druhý horní je již po dynamizaci vyšroubován. Operace proběhla 16.01.2014 v Rakousku. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nevadí tím spíše , že se jedná o protirotační šrouby, které stabilizují polohu hřebu ve fragmentech zlomené kosti holenní. Tyto šrouby je třeba do 3 měsíců od operace dle stavu odstranit proto, aby nebránily k plnému dosednutí fragmentů a hojení zlomené kosti. Stav je příznivý.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: