Zlomenina lýtkové kosti a utržení deltového vazu

Dobrý den, před 5 týdny jsem prodělal operaci kdy mi museli pomocí dlážky a 6 šroubů zpevnit lýtkovou kost, dále mi přidělali jeden velký šroub nejspíše do kotníku, poté mi přišívali deltový vaz v kotníku, za týden mám jít ambulantně vytáhnout ten velký šroub a měli by mi sundat dlahu. Chtěl bych se zeptat kdy začnu zhruba tak chodit po svých nohách a kdy většinou je možné plně zatížit nohu při sportu, Děkuji

Odpověď odborníka:

Záleží na typu zlomeniny a provedenéí operaci. Zátěž končetiny se zvolna zvyšuje, plná zátěž bývá většinou po době 6 až 8 týdnů. Plné sportování až po odstranění šroubů Pokud šrouby a dlaha bude, potud může mít kloub se sportováním určité potíže

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nejčastější úrazy kolene: zaměřeno na kloubní vazy
Články: Nejčastější úrazy kolene: zaměřeno na kloubní vazy
Poranění zkřížených a...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Dostupnost biologické léčby je omezená. Přesto ji lze získat
Články: Dostupnost biologické léčby je omezená. Přesto ji lze získat
Moderní, jedinečná a drahá...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kapavka
Články: Kapavka
Kapavka, gonorea, je...
„Drátkem“ na křečové žíly
Články: „Drátkem“ na křečové žíly
Možností, jak se zbavit...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x