Zlomenina lýtkové kosti

Dobrý den, včera jsem si na lyžích zlomila (fractura diaphyseos proximalis fibulae I. sin). Nohu mi chtěli operovat, ale nakonec dva lékaři rozhodli, že operace nebude. Nohu mám bandážovat od špičky.Trochu mě překvapilo, že mi nohu nedali do sádry. Je to normální? Dost to bolí. Děkuji za pomoc. Alča Z.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zlomenina lýtkévé kosti se opravdu od určité výšky na kosti nesádruje, neboť pro to není důvod. Lýtková kost ve své horní části končí slepě, tzn. , že není napojená na žádný kloub. Maximum bolesti by mělo cca za 2-3 týdny ustoupit.

MUDr. Šárka Kralíková
MUDr. Šárka Kralíková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: I. chirurgická klinika Všeobecné fakultní nemocnice v Praze

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: