Zlomenina lýtkové kosti

Dobrý den, mám 4 měsíce po operaci roztříštěné zlomeniny lýtkové kosti a za měsíc jdu na další kontrolu. Srůstání kostí jde hodně pomalu a pořád nesmím našlapovat. Prosím, jak bych mohl pomoci rychlejšímu uzdravení? Mléčné výrobky jím často a po nějakou dobu jsem užíval wobenzym.

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o zlomeninu v oblasti hlezna je třeba vyčkat zhojení kosti, kotníku spolu s řízenou a vytrvalou pohybovou léčbou na rehabilitaci. Jinak záleží na výši zlomeniny lýtkové kosti, pokud myslíte fibulu, tyto zlomeniny se s trpělivostí v mladém věku hojí bez větších problémů. Znovu uvádím, že ale neznám ani výši zlomeniny v bérci, typ zlomeniny, typ operace, ani stav hojení zlomeniny s tvorbou svalku, rozsah současné hybnosti a stav svalstva dolní končetiny. Ani rtg snímek. To je vše třeba zvážit. Postup léčby by měl probíhat dobrou spoluprací ortopedie - rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: