Změna :-(

Dobrý den ,chtěla bych Vás poprosit o radu ...jsem po konizaci (HPV vir...CON II...CIN III...ne ohraničené rozsáhlé ) ...od konizace se mi změnila menstruace na ne úplně přesnou s divným Dlouhým trváním (pry to s konizaci nesouvisí ,změnil se mi i sexuální život ...bolesti při sexu a krvácením po něm ...též to prý nesouvisí ... no a ted jsem ještě objevila ze mi nevím jak to říct z ni kousek kouká jako (narůžovělé ...)to jsem ještě ne konzultovala s lékaři ... mám jít na ultrazvuk prý je možné ze mam asi asymetrii pánve nebo polypy (kvůli bolestem a krvácení ). Můj lékař mi přijde ,že je pečlivý a zkušený ,ale PROBLÉM nastal Až po konizaci takže to 100%souvisí ...Prosím o radu a o případnou předběžnou diagnózu ...mockrát předem děkuji a přeji hezký večer

Odpověď odborníka:

Dobrý den, skutečně dlouhé trvání menstruace by nemělo s konizací souviset. V histologii byl CIN III, tedy poslední předrakovinné stadium , výkon byl tedy proveden včas ,ale mohlo to také dopadnout hůře.To je na tom to nejcenější. Bolesti při styku s výkonem souviset mohou, měly by postupně vymizet, zkuste koupit v lékárně globule CICATRIDINA A 3x týdně aplikovat na noc do využívání. Má výborné hojivé účinky,ikdyž vlastně nevím , kdy byla konizace provedena. Z pochvy může mírně vyčnívat vnější okraj sliznice s karunkulami po hymenálním prstenci. Nic to není, můžete cvičit zatahování pánevního dna.Vaginální ultrazvuk skutečně ozřejmí poměry v malé pánvi ,sliznici ,vaječníky apod. Zkuste užívat například MOBIVENAL PLUS , který je volně dostupný - 2 dražé denně. Zpevní děložní sliznici. Též vitamin C 500 či 1000mg denně. MUDr. VIlém Jelínek

MUDr. Vilém Jelínek, CSc.
MUDr. Vilém Jelínek, CSc.

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynprofi s.r.o., Gynekologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: