Změna antibiotik

Dobrý den ,mohu přejít z Xorimax 500mg na Dalacin C 300mg.Jde o infekci horních cest dýchacích.Lékař má dovolenou a Xorimax 500mg mi po 3 týdnech léčby došel.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dalacin je svým složením odlišné antibiotikum, je určeno hlavně k léčení těžších infekcí měkkých tkání. Má potenciálně závažné nežádoucí účinky, často se po něm objevují průjmy, někdy s následným těžkým zánětem tlustého střeva. Varovné je i to, že léčba Xorimaxem trvá již tři týdny a nepřináší efekt, toto může být příznakem závažného stavu (třeba opouzdřeného zánětu - abscesu). Pokud má Váš lékař dovolenou, doporučuji navštívit jiného lékaře (ORL) nebo pokud jiného neznáte, tak jít na ORL do nejbližší nemocnice.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: