Změna antidepresiv

Dobrý den.Je mi 24 let,trpím Duchennovou svalovou dystrofií zatím bez tracheotomie.Momentálně beru antidepresiva SSRI(Elicea) a z důvodu vedlejších účinků týkajícího se libida bych chtěl přejít na Trittico AC.Je tento lék pro mě bezpečný? Předem Vám děkuji.

Odpověď odborníka:

Myslím si, že Trittico by sice z hlediska Vašeho onemocnění svalů vadit nemělo, doporučoval bych však před jeho nasazením posoudit stav Vašeho srdce (alespoň EKG, rentgen, lépe i ECHO). Při Duchennově myodystrofii totiž dochází postupně i k srdečnímu postižení, při němž se léčba Tritticem nedoporučuje. Dalšími antidepresívy, u nichž byl popsán příznivý vliv na sexualitu, jsou bupropion (Wellbutrin) a moklobemid (Aurorix). Můžete se ještě poradit s neurologem či psychiatrem, zda by pro Vás poslední dvě zmiňované alternativy nebyly vhodnější, pokud by se ukázalo, že je u Vás přítomno i onemocnění srdce.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: