Změna antibiotik

Již čtvrtý den beru antibiotikum Fromilid (makrolid), bez zlepšení stavu. Myslíte, že je vhodné ho vyměnit za Penicilin? (alergii nemám) Lze provést výměnu antibiotik před dobráním prvního druhu? (antibiotika užívám na streptokokovou angínu, přičemž antibiotika doplňuji kloktáním, čaji, česnekem..atd.) Je dobré provést před určením typu Penicilinu výtěr krku, aby se určil jeho druh? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážená paní/slečno Hano, časté střídání antibiotik může vést k selekci bakterií, které jsou odolné vůči většině běžně používaných antibiotik. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším praktickým lékařem na výměně antibiotika, případně s přerušením léčby na několik dnů z důvodu kontrolního mikrobiologického vyšetření. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: