Znovu dotaz

Dobrý den,reagují na vaší odpověď,jelikož jste to zřejmě špatně pochopil. Ano,mám odstranenou jen část menisku. Ve zprávě mám napsáno do příští kontroly(která je příští pondělí za 10 dni) kryti a stažení celé nohy obinadlem,injekce na ředění krve a chůze o berlich 0-25%zateze. Můj dotaz zněl,co se může stát pokud již dva dny po operaci na nohu doslapuji na 100% kvůli schodum ve škole které musím několikrát denně absolvovat během rychlého přesunu že třídy do třídy a to s berlemi nelze.Když jdu také někam jen kousek tak jdu také bez berli. Můj dotaz tedy je co se může stát,nebo co hrozí pokud dávám už dva dny po operaci plnou zátěž na operovanou nohu a pokud chodim na plnou zátěž do schodů i ze schodů?Musí mít přeci nějaký důvod že se prvních 10 dni nesmí dávat plná zátěž. Snad jsem to už vysvětlila lépe. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ano, vysvětlení je dostatečné. Předpokladem je, že pacient po provedené artroskopii je asi 7-10 dní doma. Končetinu odlehčuje. Pokud okamžitě končetinu zatěžuje u většiny provedených výkonů na menisku se nestane nic závažného, protože se většinou odstraňuje malá část menisku, často jen zadní roh menisku a celková ostatní část menisku pokud není poškozená plní svou funkci. Pokud je tomu tak u vás a lze takovou skutečnost předpokládat, nemělo by předčasné zatížení zdárný výsledek provedeného artroskopického výkonu ohrožovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: