Zvetšená podčelistní uzlina

Dobrý den, předem moc děkuji za odpověď. Již 2 měsíce mám mírně zvětšenou podčelistní uzlinu na levé straně. Myslela jsem si, že je to po proběhlé angíně, ale dnes jsem byla nucena navštívit zubaře, neboť mě začala bolet osmička na této levé straně. Paní doktorka mi zjistila hluboký kaz. Zajímalo by mě, zda je pravděpodobné, že zvětšená uzlina souvisela s kazem? Předtím jsem již podstoupila krevní testy i výtěry z krku, aby se vědělo, zda je angína skutečně vyléčená, a žádná bakterie ani jiný problém se nezjistil. Ještě jednou děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to možné, protože podčelistní uzlina je spádová pro oblast obličeje.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: