Zvětšená prostata

Dobrý den, je mi 65 let a posledních 5 let chodím k urologovi (po 6 měsících) pro potíže s močením. Postupně jsem dostával Xatral, Fokusin, Caldura XL, Kornam, naposledy Damurgin, PSA stoupalo od 4,68 k 10,01, FPSA od 0,99 k 2,75, poměr kolísá - 0,21, 0,20, 0,18 naposledy 0,27, prostata se mi podle vyšetření UZ zvětšila z 58g na 124g, kreatinin klesl z 105 na 81, residium po mikci mívám pod 10 ml. Je mi nabízena operace (přes močový měchýř), která dle pana doktora vzhledem k normálním nálezům v moči a malému rezidiu není dosud nezbytná, rozhodnut se mám sám podle potíží při močení. Na otázku, zda po operaci se již prostata nebude znovu zvětšovat jsem dostal odpověď že někdy ne a někdy ano. Z operace mám obavy. Na těchto stránkách jsem se dočetl že prostata je v podstatě "živená hormony" a o hormonální léčbě, kterou se může zastavit růst prostaty případně ji zase zmenšit. Prosím o sdělení kontaktu na ambulanci ( nemocnici, pracoviště), kde s hormonální léčbou mají zkušenosti a mohli mě poradit, případně léčit.

Odpověď odborníka:

Hormonální terapie se celkem běžně v urologii používá ( např. k léčbě nádorů prostaty) a domnívám se, že každý urolog je s ní obeznámen. Nicméně nedá se použít k léčbě všech problémů s prostatou. Pokud není váš urolog ochoten se s vámi podrobně o všech metodách léčby bavit, obraťte se na lůžkové odd. v nemocnici.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x