Zvysena hodnota slinivky

Dobrý den, tak před 3 týdny jsem byla na pohotovosti pro neurčitou bolest břicha nebolelo to tak strasne ale trvalo to 2 dny tak jsem radši šla. Rentgen byl negativní, ultrazvuk taky až na cysty na játrech ale to je prý normální a krev mi vyšla v pořádku až na málo železa a právě zvysenou hodnotu u slinivky, za 2 týdny mám jít znovu na krev aby zkontrolovali tu slinivku.Jsem dost nervózní aby to nebylo něco horšího. Břicho už neboli trvalo to asi jen 3 dny jim ted střídmě protoze se bojim tak jsem i trochu zhubla asi 1 a půl ,nekouřím piju jen příležitostne a nejim nejak zvlášť nezdrave i kdyz obcas zhresim,vazim 60kg.Spise jsem ted psychicky rozhozena. Zajímá mě Váš názor protoze slinivka prý není na ultrazvuku dobře vidět jestli to muže byt i něco horšího jako nador nebo rakovina.dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Gabrielo, slinivka je na ultrazvuku vidět hůře, ale dá se zachytit. Hrubší patologie typu nádod apod. by měla být vidět. Mohlo se jednat o přechodnou iritaci slinivky (jídlo, stres, alkohol). Vyčkejte na kontrolní odběry, zbytečně se nestresujte dopředu, pkud nemáte obtíže, pravděpodobně může být vše v pořádku. Pokud budou vyšší testy, objednejte se na gastroenterologii. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: