Zvýšené tsh

Dobrý den, od září minulého roku mám zvýšenou hodnotu TSH. Až do dubna bylo na hodnotě kolem 6,2. Protože máme v rodině problémy se štítnou žlázou, byla jsem na vyšetření u endokrinologa, který mi udělal ultrazvuk a nabral různé protilátky. Vše vyšlo negativní a TSH klesla v dubnu na hodnotu 2,5. Nyní mi opět vzrostlo na 7. Ostatní hormony štítné žlázy mám v normě. Doktorka mi předepsala Letrox 50 jednu tabletu obden. Chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné, aby TSH takto kolísalo, i když jsou všechna vyšetření v pořádku a zda je nutné brát léky? Mohlo by to být způsobeno hormonální antikoncepcí? Předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hormonální antikoncepcí by to způsobeno být rozhodně nemělo, kolísání hladiny je způsobeno nerovnoměrným metabolismem a funkcí štítné žlázy - vše v těle se průběžně mění. Léky je třeba brát, pokud byla opakovaně hladina THS zvýšená, určitě, neobávejte se ničeho - lepší je hormony brát, než se dostat do metabolických problémů z hlediska poruchy funkce štítnice. Info o štítné žláze a jejích poruchách můžete hledat třeba zde: http://www.ulekare.cz/Vyhledavani-u-lekare?search=%C5%A1t%C3%ADtn%C3%A1+%C5%BEl%C3%A1za&action=search&module=&from=00&where= . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: