Zvýšené tsh v 1. trimestri

Dobrý den, som cca 1 rok sledovaná na endokrinológii. Doteraz som brala Euthyrox 3x týzdenne 0,25 a 4x 50. Momentálne som v 7+2 tt a podla najnovsích výsledkov mám FT4 v norme (ale je to hranicné) a TSH mierne nad normu. Lekár mi zvýsil liecbu na 50 mg Euthyroxu denne. Je pravdou, ze ma upokojoval, ze pri týchto hodnotách, zvýsení dávky a pravidelných mesacných kontrolách riziko vývojovej poruchy nehrozí, no i tak by ma zaujímal aj dalsí odborný názor. Velmi pekne dakujem za porozumenie.

Odpověď odborníka:

Dobrý deň, pokiaľ je odchylka v hladinách hormónov len takto mierna, riziko vývojovej poruchy je naozaj malé. Samozrejme Vám žiaľ nikto nezaručí, že bude Vaše dieťa/tehotenstvo úplne v poriadku, ale to ani v prípade, že by ste sa so štítnou žľazou vôbec neliečili. Je dôležité, že sa navýšila dávka Euthyroxu, budete pravidelne sledovaná. Viac sa pre to urobiť nedá. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: