Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Apo-cital

Inzerce

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

FREMLOVA APOTHECA s.r.o.

Lékárna 11.7.2017

Inzerce

Lékárna TILIA APOTHEKA s.r.o.

Lékárna 7.7.2017

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Citalon a Mirzaten

Léky Monika Podaná 4.7.2017

Dobry den...chci otěhotnět...beru už léta 20mg Citalonu a na spaní 15 mg Mirzatenu...za jak dlouho bude me telo čisté od techto leku??? Dekuji moc za odpověď . Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Paní Moniko, poločas vyloučení léku Citalonu z těla je 1,5dne. Mirzaten má poločas 20-40 hodin. Vzhledem... Celá odpověď

Citalec

Léky Veronika 27.6.2017

Dobrý den, včera mi byla předepsána antidepresiva Citalec. Zapomněla jsem se ale pana doktora zeptat, zda můžu pít kávu, když budu užívat tyto léky. V příbalovém letáku se píše pouze o alkoholu,ale nerada bych udělala něco špatně , aby se mi nepřitížilo. Můžete mi prosím poradit? Moc Vám děkuji. Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Paní Veroniko, káva nenaruší, neposílí nebo nějak nezmění účinek léku Citalec. Nemusíte mít obavy. Citalec... Celá odpověď

ApoPharm.cz Lékárna s.r.o.

Lékárna 21.6.2017

Dostinex

Léky Gabriela 10.6.2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda můžu užívat současně Dostinex a Citalopram. Děkuji Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý den, z hlediska metabolismu by se uvedené léky navzájem ovlivňovat neměly. Je ale třeba počítat... Celá odpověď

Apo-ome - způsobuje mi stálý průjem

Trávení Tereza 4.6.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně apo-ome léku. Beru jej kvůli diagnostkovanému refluxu. Způsobuje mi ale stálý průjem, není nijak závažný, ale přijde mi, že se zhoršuje. Beru tedy probiotika a nyní jsem začala brát i enterol (vím, že je maximálně na 2 dny, nyní ho beru první den) a držím přísnou dietu.... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, GER je chronický problém, kde kromě léků jsou důležitá i protirefluxní opatření, zejména redukce... Celá odpověď

Citalec nezabírá

Psychiatrie Alena 24.5.2017

Dobry den dostala jsem pilulky citalec když jsem byla v ikem Praha na ablaci prášky mi predepdala doktorka na panickou ataku ..kterou mám u těch arytmii beru teprve měsíc a zatím nic nepociťují žádné změny tak nevím mzda to působí jak by mělo děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud Citalec nezabírá, nesnížila se frekvence panických atak či alespoň se nezmírnil jejích... Celá odpověď

Sibutramin na obezitu

Léky Ivana 5.5.2017

Dobrý den, několik let již užívám citalopram (vážná nemoc manžela apod...), velmi dobře jsem ho od počátku snášela a jsem od té doby bez potíží. Poslední roky jsem jsem bohužel přibrala asi 20 kg (zvláště po 50. narozeninách a v souvislosti se změnou zaměstnání), opakované pokusy o snížení váhy nebyly... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den Ivano. Lék Sibutramin již není od r. 2010 vzhledem k jeho rizikovosti v České republice a celé... Celá odpověď

MUDr. Hana Ferdinandová
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Ferdinandová

Dobrý den, Ivano, věřte tomu, že léky nejsou všemocné, ba naopak mají zpravidla velmi negativní vedlejší... Celá odpověď

Úzkost

Psychika alena 28.4.2017

zdravim chci se zepta po ablaci v Ikemu mi doktor doporucil Citalec misto neurolu obcas jsme si hp brala na spani a abych nemela takove ty panicke hruzy z arytmie kdz me to vzalo a strach ,,,ale nevim zda do toho jt nejsem prcci blazen abych brala nejake antidepresiva ale bylo mi vysvetleno ze je to... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den,Aleno, Citalec je opravdu moderní a poměrně bezpečné antidepresivum, které je dobře snášeno... Celá odpověď

Spánková aponoe

Plíce, dýchání Roman 11.4.2017

Dobry den,chtel jsem se zeptat,ktera z pojistoven hradi chirurgicky zakrok,,spankova apnoe?Dekuji Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, jde o to o jaký zákrok se jedná a jako technikou bude prováděn. Z veřejných zdravotních prostředků... Celá odpověď

Psychické problémy po šikaně

Psychiatrie Jan 19.2.2017

Dobrý den, koncem roku 2015 - 2016 jsem byl šikanovaný v zaměstnání kolegou. Trvalo to 5 měsíců pak jsem musel odejít. Našel jsem si novou práci a už se to neopakuje. Dle psychiatra jsem užíval 7 prášků, cipralex, stylnox, lexaurin, citalopram, apo cital, trittico AC 150. Řekl bych, že mně to utlumilo,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Jane, Váš problém si jako praktická lékařka netroufám posuzovat, předám Váš dotaz specialistovi. Vyčkejte,... Celá odpověď

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Dobrý den, moje odpověď vás asi neuspokojí. Chcete "aby to nebylo", ale zároveň "nechci k psychologovi... Celá odpověď

Užívání Biseptolu a APO-OME

Léky Ladislav 19.2.2017

Dobrý den Asi osm let beru po operaci žaludku APO-OME 20. Před rokem mě začaly problémy s močením a v současné době nejsem schopný se vymočit. Musím se cévkovat. Po užívání různých antibiotik mě byl předepsán BISEPTOL-480. Můžu užívat současně oba léky? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, Biseptol a APO-ome můžete užívat současně, je však nutné APO- ome užívat na lačno cca 30... Celá odpověď

"APO-RABEPRAZOL" 20mg nebo "ORTANOL"

Praktické lékařství Zdeňka 6.2.2017

Dobrý den paní doktorko, mám jen dotaz zda mám brát i nadále ty nové léky "APO-RABEPRAZOL" 20mg nebo se mám vrátit a brát opět "ORTANOL". A popřípadě zda by jste mi mohla napsat recept. Kamarádka by se mi pro něj stavila a vyzvedla mi ho. Děkuji za podání zprávy. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, jak Ortanol tak Rabeprazol jsou IPP, léky které snižují produkci žaludeční kyseliny, Rabeprazol... Celá odpověď

Nebilet+Citalec

Vnitřní lékařství Dáša 25.1.2017

DObrý den,chci se zeptat,zda se mohou současně užívat léky Nebilet,tableta a Citalec 10mg. Předepsal mi je kardiolog a v příbal.letáku Citalecu je uvedeno,že se nemá kombinovat s léky upravujícími srdeční rytmus. Nechci zpochybňovat léčbu,jen bych ráda měla jistotu,že je to v pořádku. Děkuji. Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, v prvé řadě Vás musím pochválit,že před užitím léku čtete příbalový leták.Oba uvedené léky... Celá odpověď

Vyhodnocení celkového vlivu léků

Endokrinologie Ladislav 24.1.2017

Dobrý den. Je mi 62 roků. Při léčbě po odstranení metastáz melanomu - lékem INTERFERON..v injekcích, byl zjištěn problém se štítnou žlázou. Léčba INTERFERONEM..na základě tohoto zjištění byla přerušena. Onkologické kontroly jsou v této době jen dvakrát do roka. Léčba štítné žlázy probíhá standartně... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Váš dotaz přepošlu k zodpovězení endokrinologovi v naší konzultační ambulanci, vyhodnotí komplexně... Celá odpověď

MUDr. Magdaléna Škovranová
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Škovranová

Zřejme se jedna o zvětšene přištitne tělisko /primarni hyperparathyreozu/- je nutne dosubstivat vitamin... Celá odpověď

Příliš mnoho nemocí a léků

Onkologie Ladislav 23.1.2017

Dobrý den. Je mi 62 roků. Léčím se s těmito nemocemi - Štítná žláza - euthyrox 88, pro stále hraniční vápník 2,7-2.9 mi byl přidán Vigantol. Hrozí mi operace, ze které mám docela velké obavy. Rád bych vás moc poprosil o konzultaci, zda některé z dalších léků nemohou ovlivnit hodnoty vápniku.Vápnik... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím Vás, bohužel těch vlivů je celá řada, a může se na tom podílet vlastně úplně všechno, navíc bohužel... Celá odpověď

Citalec

Psychika Dáša 19.1.2017

Citalec DObrý den, chodím na kardilogii a beru Nebilet. Teď mi lékař předepsal i léky na uklidnění Citalec. Ty jsem ještě nezačal brát a po zjištění o jaké léky se jedná,mám strach je užívat,hlavně z důvodu možného nárustu váhy. Kdysi jsem se léčila s anorexií a tohle mě pořád děsí.Na kontrolu jdu až... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Citalec patří mezi velice dobře tolerovaná antidepresíva, nárůst váhy nepatří mezi časté nežádoucí... Celá odpověď

Lék Citalec

Praktické lékařství Jana 29.12.2016

Dobrý den chci se zeptat uzivavam citalec 3roky a chtěla bych ho vysadit a pořídit si miminko jak postupovat děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Citalec je lék, kdy v případě, že ho žena musí užívat, je možné užívat i v těhotenství. Máte... Celá odpověď

Přírůstek hmotnosti po Citalecu

Praktické lékařství martina 27.12.2016

dobrý den pane doktore(doktorko) moje maminka už rok užívá léky na úzkosti CITALEC je možné že by za rok přibrala 8 kilogramů když nejí sladkosti jí do 17 hodin ale od malička má tzěžkou hypofunkci štítný žlázy děkuji slečna martina Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Dobrý den, Martino, Citalec nepatří mezi ty léky, které by pravidelně způsobovaly vysoký přírůstek na... Celá odpověď

Jak se liší Cipralex a Sertralin Apotex

Léky Lenka 27.12.2016

Dobrý den, prosím Vás jaký rozdíl je mezi lékem Cipralex a Sertralin apotex ? Sertralin jsem brala asi 1 rok a nyní se potíže vrátily. Přemýšlím, zdea brát znova Sertralin(pár nežádoucích účinů měl) a nebo se s lékařem poradit o Cipralexu. Děkuji Lenka Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, jak Cipralex, tak Sertralin Apotex jsou antidepresiva, ale liší se v léčivé látce. Cipralex... Celá odpověď

Motání hlavy, stav po operaci páteře

Mozek a nervy Zuzana 22.11.2016

Dobry den.mala by som dotaz.uz neviem na koho sa obratit.v breznu 2015 som postupila operaciu v krizovej oblasti (vyhrez plotynky) po 6 rokoch v bolestiach ktore mi vystrelovali do lavej nohy.po operacii bolesti pominuli,ale zhruba po 2 mesiacoch sa mi zacala v praci(mam sedavu pracu) hrozne motat hlava... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, motání hlavy může být způsobeno psychikou, ale i např. nízkým tlakem nebo potížemi v oblasti... Celá odpověď

MUDr. Ondřej Kalita Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Ondřej Kalita Ph.D.

Dobrý den, změny na bederní páteř nemají žádnou souvislost s "motáním hlavy". Naopak blokády krční páteře... Celá odpověď

Sociální fobie

Psychiatrie Martin 12.11.2016

Dobrý den, měl bych takový dotaz, s uvedením celého problému možná na trochu delší psaní. Je mi 21 let a vždy jsem byl a jsem velmi nervózní člověk. Mám na mysli ve smyslu hlavně v komunikaci s lidmi, anebo když se nacházím v nějaké vypjaté, pro mě neznámé situaci. Přijde mi, že jsem v takových... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud bych měla začít obecně, tak sociální fobie je úzkostná porucha, která působí jak tělesné,... Celá odpověď

teenager, koureni, cigareta, dite

U Apolináře vznikla první ambulance pro závislé děti

Článek 30.11.2014 MUDr. Veronika Přibylová

<p>Problematika zneužívání alkoholu a drog se zdaleka netýká jen dospělé populace. Péči lékařů potřebuje podle statistik VZP ročně...

Jídelníček těhotné

Správný jídelníček v těhotenství dokáže dítě uchránit před alergiemi

Článek 8.11.2011

Jídlo, které žena konzumuje během svého těhotenství, ovlivňuje riziko vzniku alergických onemocnění u jejího dítěte. Důležitými...

Starý muž

Enzym pomůže odhalit blížící se infarkt

Článek 6.6.2011

Díky moderní medicíně dokážou lékaři zachytit celé množství varovných příznaků nastupujícího infarktu myokardu a zahájit tak včas...

lékařka s pacientem

Spolupracujte při léčbě, strávíte méně času v nemocnici

Článek 3.1.2011

Přijde vám podivné, že pacient, který cílenou léčbu střevních zánětů (SZ) přesně nedodržuje, nechodí na pravidelné kontroly a...

Dialog,rozhovor,lékař, pacientka, žena

Biologická léčba míří přesně na nemoc

Článek 6.5.2010

O biologické léčbě a o jejím využití v léčbě mnoha obtížně léčitelných nemocí v poslední době slýcháme velmi často. Řada lékařů...

Inzerce
×