Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Jaterní testy hodnoty

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů

Vnitřní lékařství Stanislav 7.7.2017

Dobrý deň chcem sa opýtať či vadí mať zvýšené hodnoty krvného obrazu pri poslednej kontrole som mal Erytrocyty 6,31(4-5,8) Hemoglobín 185( 135-175) Hematokrit 0,534 a teraz pri poslednej kontrole Erytrocyty 6,41 Hemoglobín 188 Hematokrit 0,54 a železo -s 9,10 ( 11,60- 31,3) a železo cvk-s... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Stanislave, zvýšené hodnoty jak v krevním obraze, tak i jaterních testů musí mít nějakou příčinu.... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Stanislave, omezený výčet výsledků laboratorních vyšetření krve bez znalosti nálezů fyzikálního... Celá odpověď

Reklama

Náhlý vzestup INR je poškozením jater většinou

Vnitřní lékařství Irena 14.6.2017

Dobry den.Pane doktore mam dotaz.Maminka uziva warffarin 3mg a davkovani dle INR.Pred 3 tydny melahodnoty 1,4 uzivala warfarin 1 -0.5 -1 -0.5-1-0.5-0.5tedy 3krat v tydnu 1 a pak po pulce.Dnes mela hodnoty INR 8 .Dostala kapky KANAVIT V davce 10 kapek denne po dobu 5 dni.Je bleda a slaba a delaji se... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

dobrý den, ano samozřejmě takový neobvyklý stav svědčí pro nějaký nově vzniklý problém, takže je potřeba... Celá odpověď

Zvýšené JT a lymfocyty

Dětské nemoci Monika 14.6.2017

Dobrý deň pán doktor, mám dcérku, ktorá má 4,5 mesiaca. Boli sme na kontrole na gastro, nakoľko má alergiu na kravskú bielkovinu. Sestrička mi dnes poslala výsledky krvi, lenže nakoľko má momentálne doktorka dovolenku, tak sa mi nemôže k výsledkom vyjadriť. Vidím, že sú tam nejaké zvýšené parametre z... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, krevní obraz vypadá v pořádku, jsou pouze mírně zvýšené lymfocyty v diferenciálním rozpočtu,... Celá odpověď

Játra

Infekce Sabina 11.6.2017

Dobrý den, po nasazení atb Augmentin na tehdy diagnostikovanou chřipku jsem se po týdnu osypala a byla mi zjištěna mononukléoza. První jaterní hodnoty byly AST 1,42 a ALT 2,45 (26.4), druhé jaterní testy byly AST 0,73 a ALT 0,70 (9.5) a poslední testy ALT 0,31 a AST 0,46 (30.5), za měsíc se to teda... Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, i když jste měla lehký klinický průběh onemocnění a rovněž elevace-vzestup jaterních enzymů... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Jaterní testy u 4,5m dcery

Dětské nemoci Michaela 9.6.2017

Dobry den, mame 4,5m holcixku, zloutenku mela do 3m, nyni hodnoty bilirubinu v norme, alt v norme, ale ast je 2,66 a ck je 2,99. Mohlo by se jednat o nejake.svalove onemocneni? Popripade co by zpusobilo tak velke ast? Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Michaelo, jako praktický lékař pro dospělé mohu říci, že by se o svalové onemocnění u dospělého... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Zvýšení AST a CK může mít celou řadu příčin, od běžného virového onemocnění, přes srdeční onemocnění,... Celá odpověď

Zvýšení jaterních testů u hladovění

Dieta Iveta 8.6.2017

Zdravim, muze mit podvaha, modriny, unava vliv na jatra respektive na zvyseni jaternich testu? Dekuji Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, škoda, že jste rovnou neposlala Vaše hodnoty. Obecná odpověď zní Ano může. Standardně se... Celá odpověď

Výsledky jaterních testů- zvýšené GGT

Trávení Oldřich 30.5.2017

Dobry den mam výsledky s--Bil celk 16,3. S-alz0,75 S-asi 0.40 s-ggt 2,44 s--Alp 0,76 Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, hodnota celkového bilirubinu je v normě. ALT (píšete "alz") je v normě, AST (píšete "asi")... Celá odpověď

Zvýšené jaterní testy u batolete

Vnitřní lékařství Jana 22.5.2017

Dobrý den, chtěla bych se informovat.. Syn(2,5r) má od narození vyšší jaterní testy..pediatr stále nepřišel na důvod.Nyní mu z odběru zjistila že má i více železa.. Syn je často unavený,nemá chuť k jídlu,bolí ho nohy. Náš pediatr to bere za normální..což mi u takto malého dítěte nepřijde. Může to... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, těžko se k Vašemu případu vyjadřovat, když nevím ani konkrétní výsledky. Jaterních testů... Celá odpověď

Elevace jaterních transamináz

Vnitřní lékařství Rudolf 21.5.2017

Moje diagnoza je K769 Nemoc jater NS a moje jaterní testy jsou: S_ALT 9.32 ukat/l (0.17-0.78) S_AST 5.23 ukat/l (0.16-0.72) S_Kreatinkinasa 5.36 ukat/l (0.4-3.25) Cvičím 5-6 dní v týdnu a vůbec se necítím nějak unavený nebo... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý večer Rudolfe, je dobře, že se cítíte fajn a že se naplno věnujete cvičení. Bohužel Vaše játra... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Rudolfe, jednou z možných příčin zvýšení hodnot uvedených parametrů by mohla být nadměrná... Celá odpověď

Infekční mononukleoza a zvýšené jaterní testy

Infekce Aneta 21.5.2017

Dobrý den, je mi 22 let, předevčírem mi zjistili infekční mononukleózu, (týden horečky, pak druhý týden léčeno jako zánět hltanu, dokud jsem nedošla do FN), měla jsem špatné jaterní testy a tak jsem na týden hospitalizovaná v nemocnici. Chtěla jsem se zeptat, co znamená, že mám jakési hodnoty v jaterních... Zobrazit více

MUDr. Petr Tomandl
Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl

Dobrý den, virové infekční onemocnění infekční mononukleózu často doprovází též zánět jater. Při něm... Celá odpověď

Špatné krevní testy při pravidelné lékařské prohlídce

Vnitřní lékařství Miroslav 13.5.2017

Dobrý den, Asi před týdnem jsem byl na pravidelné lékařské prohlídce, součástí které byl i klasický odběr krve, který vyšel katastrofálně.Přesné hodnoty neznám ale vše bylo špatně.Hyperlipidemie, hyperglikemie, zvyšené jaterní testy a cholesterol. Po návratu domů mi to nedalo a zkoušel jsem najít příčiny.Je... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Miroslave, kdybych znala přesné hodnoty, mohla bych se k danému problému vyjádřit lépe, nicméně... Celá odpověď

Elevace jaterních parametrů

Dětské nemoci Eva 9.5.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně zvýšených jaterních testů mého syna , na předoperačním vyšetření v lednu zjištěno zvýšení jaterních testů a to ALT 1,22 a AST 0,80, doporučen ostropestřec a nejíst smažená a kořeněná jídla a samozřejmě nepít alkohol, který syn nepije, je mu 16 a půl roku. Nyní po 3 měsících... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, paní Evo, neprodělal syn onemocnění infekční mononukleózu nebo neužíval antibiotika? Chybí... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Zvýšení jaterních testů je nevýrazné a může provázet celou řadu chorob. V tomto věku to nejčastěji bývají... Celá odpověď

Infekční mononukleóza

Infekce Martin 24.4.2017

Dobrý den, mám dotaz na infekční mononukleózu. Konkretně mi jde o fyzickou námahu. Doba klidu, absence fyzické námahy, má trvat do normalizace testů nebo běží nějaká lhůta až po jejich srovnání? ( například že se mi testy normalizují 1.5. a klid budu muset dodržovat až do 1.8.) Děkuji a přeji pěkný... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, pane Martine, režimová opatření jsou velmi individuální a lékař je hodnotí podle výsledků... Celá odpověď

Vysoká hodnota cholesterolu

Vnitřní lékařství Roman 23.4.2017

Dobrý den, v příloze vám posílám výsledky z laboratoře.Můžete mě poradit zda mohu užívat léky Atorvastatin Actavis 20mg. Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, atorvastatin je nejčastěji předepisovaným lékem na zvýšenou hodnotu cholesterolu a tuků... Celá odpověď

Zvýšené jaterní testy

Vnitřní lékařství Katy 20.4.2017

Byla jsem na sono břicha kvůli opakovaně zvýšeným jaterním testům. Paní dr. na UZ řekla, že žlučovod je rozšířený, na hranici normy, zobrazovací metodou žádný konkrement v celé délce žlučovodu nenašla, písek ve žlučovodu nedokázala vyloučit. Na játrech žádné ložisko naštěstí nemám. Hladina cholesterolu... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, Katy, Váš dotaz je trochu oříšek.Elevace jaterních testů může mít mnohé příčiny - od stavu... Celá odpověď

Únava, bolesti hlavy, závratě

Hematologie Sofia 20.4.2017

Dobrý den,jsem od prosince sledovaná na hematologii z důvodu náhlé ztráty sluchu,když se pak dělali krevní testy tak vyšlo několik parametrů špatně. Nyní po dubnových odberech jsou špatné tyto hodnoty: B_HB: 111 g/l B_MCH: 24,5 pg B_MCHC: 312 g/l B_RDW: 18,7% B_PLT: 447 x10^9/l B_PCT: 0,42% B_SG:... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, vzhledem k rozsáhlosti Vašeho dotazu předávám otázku do rukou specialisty v oboru hematologie,... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, Vaše hodnoty krevních rozborů nejsou normální. Záleží na dalších problémech, zda-li máte problémy... Celá odpověď

Atorvastatin Actavis a špatné jaterní testy

Vnitřní lékařství Roman 19.4.2017

Dobrý den, prosím vás mohu užívat Atorvastatin Actavis jestli jsem měl špatné jaterní testy?Děkuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, záleží na hodnotách, kterých bylo při jaterních testech dosaženo a také na příčině jejích... Celá odpověď

Zvýšení jaterních testů

Vnitřní lékařství Daniel 23.3.2017

Dobrý den, syn (13let v dubnu) má zvýšené hodnoty jaterních testů - ALT 0,64, S_ Fosfatasa 7,76, Bilirubin21,7, AST 0,73, GGT 0,68, Imunoglobulin G 7,14. Ostatní v normě, vyloučené infekce apod. Doktor mluví o biopsii, připadá mi to předčasné, ale nechceme nic podcenit. Syn aktivně hraje fotbal 4xtýdně... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, konečné rozhodnutí záleží samozřejmě na Vás. Zvýšení jaterních testů není nijak velké.... Celá odpověď

Zvýšené hodnoty GMT

Vnitřní lékařství Schmiedová 23.3.2017

Dobrý den, mám dceru, které je 17 let, byla na jaterních testech, vše má v normě, až na zvýšené GGT 1,21 a Cholesterol 5,83. Alkohol nepije, nekouří, bere antikoncepci, měří 168 cm a váží 47 kg. Pan doktor jí napsal jaterní dietu bez bližší specifikace. Můžete mi prosím sdělit o jak vážné onemocnění... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Nejedná se vůbec o nic závažného, buďte zcela bez obav. GGT je jaterní hodnota, která se sice... Celá odpověď

Jaterní testy, alkohol

Vnitřní lékařství Zdeněk 7.3.2017

Dobrý den. Je mi 40 let, měřím 172cm a vážím 82kg. Při kontrole mi na EKG byl zjištěn blok levého Tawarova raménka. Při následném rozboru krve mi byly zjištěny tyto jaterní hodnoty: Bilirubin: 19,9 mmol/l, ALT: 2,26 ukat/l (N do 0,68!) AST: 1,20 ukat/l(N do 0,62)m GMT: 1,45 ukat/l(Ndo 1,0). ALP se nedělala.... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pane Zdeňku. Opatření, která jste zavedl, jsou velmi rozumná a myslím si, že v kontrolních... Celá odpověď

Teplota u dítěte

Dětské nemoci Hedvika 31.1.2017

Dobrý den chci se jestě jednou zeptat syn 13 let od nového roku pořad zvýšenou teplotu 37-37.4 nabraná sedimentace,crp,krevní obraz,jaterní testy a test na mononukleózu vse v pořádku.nevim co s tím je jestě něco co nechat vyšetřit.muže normalne sportovat.dekuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud je dítě spokojené, bez potíží, všechny vyšetření jsou v normě, nechala by jsem ho sportovat... Celá odpověď

Jaterní onemocnění

Praktické lékařství Milan 17.1.2017

Dobrý den,je mi 38let,výška 178,váha 89, nekurak,alkohol nepiji, již pul roku mám zvýšenou hladinu GGT.Po odběrech dne 10.11. mi byly zjištěny následující hodnoty: ALP 2,49 ukat/l; AST 0,71ukat/l; ALT 1,62 ukat/l; GGT 5,66 ukat/l. Dne 10.1. mi byli dělané další odběry s hodnotami: ALP 1,59 ukat/l; AST... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Hodnoty jaterních testů máte zvýšené. Odborník, který se zabývá jaterním onemocněním pracuje... Celá odpověď

Zvýšené jaterní testy

Praktické lékařství Tasula 13.12.2016

Chtěla jsem se zeptat,objevila se mi zvýšená hodnota ALT 0,81 ,může to mít souvislost -užívám statiny mám potvrzenou familiérní hyperchlest.Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Tasulo, užívání statinů může způsobit zvýšení sérových transamináz ( jaterních testů). Léčba... Celá odpověď

Výsledky sedimentu moče

Urologie Zuzana 9.12.2016

Dobrý den,byla jsem na předoperačním vyšetření a dle prakt.lékaře a krevních testů mám vše v pořádku.Z vytištěných výsledků jsem zjistila několik hodnot,které jsou mimo normu.Můžete mi vysvětlit,čeho se to týká a co to znamená?Je tedy vše v pořádku,nebo ne? S-ALT - hodnota vyšší než ref.meze - 0,65ukat/l B-sediment.ery1... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Zuzano, z výsledků je krev jen S-ALT, zbytek je moč. ALT je alaninaminotransferáza, je to enzym... Celá odpověď

Zvýšená hodnota ALT a užívání ATB

Léky Jan 9.12.2016

Dobrý den, Před 14 dny mi byla na odběru krve zjištěna mírně zvýšena jaterní hodnota ALT. Prý opravdu jen mírné, o kolik nevím, byl jsem objednán na preventivní prohlídku, kde se případně dořeší. Týden předtím jsem měl cca 3 dny mírně zvýšenou teplotu do 38 C a nevolnost. Odeznělo samo. Nyní jsem byl... Zobrazit více

MUDr. Zuzana Fazekašová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Fazekašová

Dobrý den, doporučila bych antibiotika dobrat. Vzhledm k průjmu dieta (jogurty, lehčí nedráživá strava,... Celá odpověď

Zvýšené jaterní testy

Praktické lékařství Kristýna 7.12.2016

Dobrý den, před týdnem jsem byla na vstupní prohlídce do zaměstnání, kde mi brali i krev a mám vyšší jaterní hodnoty. Neznám žádné přesné hodnoty, pan doktor mi k tomu nic víc neřekl. V té době jsem měla zrovna chřipku a pila jsem Vicks Symptomed Complete, tak mě napadlo, jestli by to nemohlo být z toho.... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Kristýno, bohužel neuvádíte hodnoty jaterních testů. Zvýšené hodnoty JT mohou mít řadu příčin,... Celá odpověď

Zvýšené hodnoty v laboratoři

Praktické lékařství Kateřina 21.11.2016

Dobrý den, můj přítel (25let) byl na klasické vstupní prohlídce.. a toto mu vyšlo, bohužel paní doktorka moc výsledky nevysvetlila, jen řekla příteli, že zřejmě moc solí (nesolí vubec) a ze má zřejmě hodně bílkovin, což je pravda, protože dělá fitness, ale aby měl takové výsledky? Můžete nám k tomu... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Kateřino, váš přítel má zvýšené hodnoty urey ( urea se tvoří v jaterním metabolismu odstraňujícím... Celá odpověď

CMV a zvýšené jaterní testy

Infekce Barbora 20.11.2016

Mam dlouhodobe - minimalne rok, zvysene jaterni enzymy ( ALT a AST) a zvysenou hodnotu amylazy v krvi. Zadne priznaky nemam. Nyni se zjistilo, ze mam v krvi aktivni CMV. Muze to mit nejakou souvislost? Je mozne, ze aktivni CMV pretrvavaji treba rok a nejakym zpusobem zvysuji hodnoty u jaternich testu... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, možné to je. CMV mohou způsobovat zánět jater a to se projeví zvýšenými jaterními testy. Na... Celá odpověď

Hodnoty GMT

Praktické lékařství Renata 16.11.2016

Dobrý den. Jsem 15 let po laparoskopické operaci žlučníku, jaterní testy mám v normě, kromě jednoho ukazatele GGT, který se už asi 7 let pohybuje v rozpětí od 0,76 do 1,09. Sono jater a žlučových cest je v pořádku. Alkohol piji příležitostně. Chtěla jsem se zeptat, pokud budou tyto hodnoty přetrvávat,... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Vaše hodnota GMT je tak nepatrně zvýšena, že není nutné žádné další sledování. Jezte normální... Celá odpověď

klíště na trávě

Poznejte zákeřnou klíšťovku včas!

Článek 13.4.2016 MDDr. Barbora Reitmeierová

S klíšťovou encefalitidou je to těžké. Pokud zakousnutého parazita objevíte, můžete svůj zdravotní stav vědomě ohlídat. Jenže...

infarktová bolest

Receptor A3AR: opravdu našli vědci vypínač bolesti?

Článek 3.6.2015 Helena Novotná

Bolest. Jeden z vjemů, které člověka provázejí celým životem. Někdo se s ní, ať už je psychického, či fyzického rázu, vyrovnává...

Očkování seniora

Žloutenka je velkou hrozbou i pro seniory

Článek 22.11.2012

Zdravotní komplikace v podobě akutní či chronické hepatitidy jsou mnohdy těžké i pro mladého člověka, natož pak pro starší ročníky.

Jak se pátrá po žloutence

Článek 9.11.2011

Pokud si myslíte, že virovou hepatitidu vždy prozradí žluté zbarvení očí či kůže, jste na omylu.

Vyšetření drogově závislých

Lékaři by mohli žloutenku C zachytit dříve, než se skutečně děje

Článek 4.1.2011

Abnormálně vysoké hladiny jaterních testů nebývají u praktického lékaře vždy správně interpretovány. Mnoho pacientů pak žije v...

Žena

I cílená léčba může mít nežádoucí účinky

Článek 24.6.2010

Revmatoidní artritida byla po dlouhá desetiletí velmi obtížně léčitelné chronické onemocnění. V poslední době se ovšem revmatikům...

Dvě zkumavky

Co prozradí jaterní testy?

Článek 5.2.2010

Prokázat hepatitidu je možné několika způsoby. Jedním z možných signálů, že se v játrech "něco děje", mohou být například zvýšené...

Virus hepatitidy C

Tkáňová kultura pro zkoumání viru žloutenky C je na světě

Článek 29.1.2010

Vědci z Kalifornské univerzity vyvinuli první tkáňovou kulturu normální lidské jaterní buňky, na které mohou modelovat nákazu...

transfuze, krev, dárce, zdravotníctvi,zkumavka

Předoperační vyšetření: jak se něj připravit a jak probíhá

Článek 31.7.2008

Předoperační vyšetření je soubor jednotlivých vyšetření, na jejichž základě se interní nebo obvodní lékař rozhodne, zda pacienta...

Zavřít reklamu