Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Elevace jaterních transamináz

Vnitřní lékařství Rudolf 21.5.2017

Moje diagnoza je K769 Nemoc jater NS
a moje jaterní testy jsou: S_ALT 9.32 ukat/l (0.17-0.78)
S_AST 5.23 ukat/l (0.16-0.72)
S_Kreatinkinasa 5.36 ukat/l (0.4-3.25)
Cvičím 5-6 dní v týdnu a vůbec se necítím nějak unavený nebo vyčerpaný furt bych mohl něco dělat. Doma mě chtějí furt posílat na nějaký testy tam a tam a na biopsii jater mě to přijde jako ztráta času. Doplnění informací: jde o to že jsem měl zvýšený tlak měl jsem nějakých 140/70 něco takového + - a v klidu jsem seděl a z ničeho nic jsem se začal jen tak potit a nebyl to normální pot ale takový nepříjemný tak jsem šel na odběry a mám zvýšené jaterní testy a všichni se nad tím zastavil a řeší jen to podle mě jsou ty jaterní testy zvětšené kvůli tomu že dřív jsem měl nadváhu a zatučněné játra a bylo malinko světlejší teď mám 85 z 95 kg a podle mě to bude spíše tímhle že se tělo snaží s tím nějak srovnat. Nejde o tu biopsii ale jde o to že jsem furt někde kvůli něčemu u lékaře a každý mi to pak strašně žere a teď po té biopsii nebudu moct minimálně týden nic dělat.

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Medica s.r.o. Kladno Kročehlavy

Dobrý večer Rudolfe, je dobře, že se cítíte fajn a že se naplno věnujete cvičení. Bohužel Vaše játra se podle výsledků jaterních enzymů, které přikládáte, fajn zcela jistě necítí. Váš lékař postupuje zcela správně, chce zjistit příčinu tohoto několikanásobného zvýšení enzymů, která ukazuje na nějaký problém s játry. Jistě Vám lékař zkoušel krev na hepatitidy atd. Užíváte, či užíval jste během cvičení nějaké zakázané látky, např. steroidy? Prodělal jste v minulosti Infekční monenukleozu, jaké jsou hodnoty Vašich bílých krvinek ? Mohlo by se jednat např. o autoimunitní hepatitidu, která lze diagnostikovat pouze díky této biopsii, bohužel i např. nádor, je nutné na tuto biopsii dojít a mít jasno, co je příčinou tohoto zvýšení jaterních enzymů. Ničeho se nebojte, toto vyšetření zvládnete s přehledem. S pozdravem, K. Jiříčková.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Vážený pane Rudolfe, jednou z možných příčin zvýšení hodnot uvedených parametrů by mohla být nadměrná fyzická zátěž. Doporučuji Vám přerušit intenzívní trénink, zahájit klidový režim a s odstupem cca 2 týdnů zopakovat laboratorní vyšetření. Pokud budou zvýšené hodnoty uvedených testů přetrvávat, byla by jaterní biopsie rychlým a spolehlivým posouzením případného onemocnění jater. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Elevace jaterních parametrů
Dobrý den, mám dotaz ohledně zvýšených jaterních testů...
Elevace jaterních testů
Dobrý den Před 3 dny jsem měl ročni kontrolu a zjistili...
Zvýšení jaterních testů u hladovění
Zdravim, muze mit podvaha, modriny, unava vliv na...
PFO a ST elevace
Dobrý den, před 2 měsíci mi diagnostikovali PFO hraničně...
Elevace Jt
Dobrý den. Měl bych dotaz ohledně jaterních testů....
Výsledky jaterních testů
Vážený pane doktore, obracím se na Vás s mými problémy....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Elektronystagmografie

Nevíte, prosím Vás, kde se provádí vyšetření elektronystagmografie? Pocházím...

Elektrosmog

Zdravím. Spím v izbe, kde je zapnutý wifi router, 2 zapnuté mobily, tv. V izbe...

Elenium a menstruace

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda může nějak Elenium ovlivnit menstruaci....

Elevace ALP v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat: včera jsem podstoupila odběr krve na...

Elevace anti TPO v těhotenství

Dobrý den, u štítné žlázy mi vyšly hodnoty: TSH 2,280 T4 volný 15,0 anti...

Elevace antiTPO v těhotenství

Hezký den, jsem v 8.týdnu těhotenství, ve výsledcích krve mám hodnotu Anti...

Elevace d-dimerů po operaci

Dobrý den, 23.3. jsem prodělala plastiku LCA, 4.4. mi doktor udělal kontrolní...

Elevace Fe

Dobrý den, prosím, v příloze Vám zasílám svoje včerejší výsledky krve. Je tam...

Elevace jaterních parametrů

Dobrý den, mám dotaz ohledně zvýšených jaterních testů mého syna , na předoperačním...

Elevace jaterních testů

Dobrý den Před 3 dny jsem měl ročni kontrolu a zjistili mi zvysene jaterni...

Elevace Jt

Dobrý den. Měl bych dotaz ohledně jaterních testů. Účastním sem se výběrového...

Elevace JT, roztroušená skleroza, jaterní čaj

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jsou nějaké byliny, které se u pacientů...

Elevace kys. močové

Dobrý den, před měsícem jsem byl preventivně u lékaře, neboť se mi den předem...

Elevace LDL

Dobry den, mám v krvy zvýšené ldh s hodnotou 3,92 a alt o hodnotě 1,15.. když...

Elevace lipazy a cholesterolu

Dobry den, Nechala jsem si v laboratori udelat krevni testy a mela bych par...

Elevace NSE

Dobrý deň, veľmi by som Vám bola vďačná za Váš názor. Prekonala som infekt dýchacích...

Elevace pri kompresivni frakture L1 obratle

Dobry den p. doktore, prosim o radu na nutnou elevaci pri kompresivni zlomenine...

Elevace PSA

Dobrý den, přibližně měsíc s půl mi byly nasazeny antibiotika na chlamydie (dle...

Elevace PSA po adenokarcinomu prostaty

Dobrý deń, som po RAPE prostaty 21.10.2016. Chodím na pravidelné kontroly urológovi....

Elicea

Dobrý den, od 15.prosince beru eliceu 1O mg.Jisté zlepšení cítím, ale stále...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kloubů

Dobrý den, mám takový nevšední dotaz. Dlouhodobě jsem sledován na revmatologii...

Bolesti kloubů ruky

Začátkem února mi začat tuhnou a pobolívat malíček, do týdne se přidal prsteníček,...

Bolesti nohou

Už čtvrtý měsíc mám problém.Vše začlo tak ,že jsem večer šla spát byla jsem...

Tinnitus

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, zdali kombinace Brintellix (vortioxetinum)...

Deformity kloubů rukou

Dobrý den. Prosím jestli se daji prsty nějak léčit. Děkuji

Bolest rukou

Dobrý den, asi měsíc trpím velkými bolestmi všech kloubů a šlach na prstech...

Krev z penisu

Dobrý den, Stalo se mi, že když jsem neměl delší dobu sex, tak když jsem došel...

Bolest kloubů ruky

Dobrý den, již asi 7 měsíců mám bolestívé klouby na rukou, ruce oteklé, klouby...

Bolesti kloubů ruky

Dobrý den chci se zeptat bolí mě klouby na pravé ruce nejvíce klouby ukazováčku...

Neprůchodnost nosní dírky

Dobrý den, je mi 23let a už delší dobu mě trápí problém s jednou nosní dírkou....

Hemangiomky trupu

Dobrý den, prosím o radu. Objevily se mi na břiše dvě červené pihy. Pár jsem...

Genitální opar

Dobrý den, má přítelkyně trpí na genitalní opar. Chodíme spolu teprve krátce...

Bolest klitorisu

Dobrý den, Už mě 4 dny bolí klitoris,bolí na dotek nebo když si sednu a při...

Boulička/pupínek na jazyku

Dobrý den, je mi 21. Cca před týdnem mne začalo velmi bolet místo na jazyku,...

Strhnutý nehet

Dobrý den, včera jsem si ve sprše strhla nehet u palce u nohy, visí tam jen...

Absurdní vtíravé myšlenky

Dobrý den. Už je to třetí týden, co zažívám opravdu muka. Začalo to tím, že...

TTE

Dobrý den.Prosila bych o vysvětlení nálezu z vyšetření TTE.LK-EDD43mm,septum11mm,spodní...

Tmavá stolice s hlenem

Dobrý den, 24.7. jsem byla na kolonoskopii pro dlouhodobou řidčí stolici a pobolivani...

Panenská blána

Jednou jsem spadla na rám kola a tekla mi krev, bojím se, že mě to odpanilo....

Cysta na ledvině

Mám cystu na levé ledvině již několik let.Teď už má 7 cm. Místo mám dost citlivé.Může...