Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Štítná žláza

Reklama
Reklama

Štítná žláza a dávka Euthyroxu

Endokrinologie alena 29.6.2017

Dobrý den,chci se zeptat,beru každý den euthyrox 75 a výsledky z odběrů mám -prl-74 mIU/l, ca-2,5mmol/l, tsh-1,36 ft4-14,30.Musím opravdu brát tak vysokou dávku euthyroxu?Děkuji Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Aleno, hormony štítné žlázy jsou v normě právě proto, že takovou dávku Euthyroxu užíváte. Navíc... Celá odpověď

Cordarone a štítná žláza

Léky Jitka 27.6.2017

Dobrý den. Prosím o posouzení následující medikace : Po užívání léku Cordarone 200mg 1x denně se po 5 týdnech nepříznivě změnily hodnoty TSH a fibrilace síní, kvůli které mi byl lék naordinován, neustala. Momentálně hodnota TSH 10,8 Mu/l / FT4 14,3 pmol/l/. Vzhledem k tomu, že se léčím se štítnou žlázou... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, je známo, že lék Cordarone může ovlivnit funkci štítné žlázy. Proto by mělo být osobě, která... Celá odpověď

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.

Dobrý den, při onemocnění štítné žlázy se dalo očekávat, že Cordaron (s ohromným množstvím jodu spolu... Celá odpověď

Štítná žláza

Endokrinologie Dana 27.6.2017

Dobrý den ,chtěla bych se zeptat z ničeho nic mě začal bolet krk zvenčí večer teplota 38 paní doktorka mě poslala na sono. UZ štítné žlázy:oba laloky zasahují kaud.,jsou nehomogení,v PLjsou setřelé hypoechogenní neostré okrsky nejv.ventr.12a15mm a dors.18x13mm vLLdominuje nehomogenní hypoecho s lehce... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Odpovědět na otázku ohledně operace je v této době nemožné. Je potřeba vyčkat, jak se situace... Celá odpověď

Úzkost nebo štítná žláza ??

Vnitřní lékařství Patrik 26.6.2017

Dobrý den, už tak dva měsíce nemůži pořádně usnout. když si lehnu a už usínám začně mě jakoby tlak na hrudi a dáse říct takové chvění které se od hrudi rozleje do celého těla.A vždy mě pomuže když se přetočím nebo projdu ale jak chci usnout dělá to stále dokola někdy mám pocit že mě přestane tlouct srdce,... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

dobrý den, samozřejmě je potřeba rozlišit, zda se jedná o nějakou duševní poruchu, třeba úzkost, nebo... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Patriuk, poruchy spánku mají různé příčiny. Pokud ve Vašem případě praktický lékař vyloučí... Celá odpověď

Štítná žláza hubnutí

Endokrinologie Eva 22.6.2017

Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky se snažím zhubnout par kilo ale jakmile se mi to podaří váha automaticky vyletí opět nahoru. Momentálně jsem v Austrálii a zjistili mi hraniční hodnoty štítné žlázy. Tedy její snížené funkce. Doktorka mi předepsala léky ale ztloustla jsem po nich.... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Evo. Nepíšete, jaké hodnoty ŠŽ jste měla. Pokud se jedná jen o tzv."subklinickou hypotyreosu"... Celá odpověď

Štítná žláza

Endokrinologie Eva 17.5.2017

Dobrý den pane doktore chci se zeptat na to již 12 let mám štítnou žlázou a mám léky ale moje lékařka na skonala a je pravda že v mém městě už nikdo nedělá onu poradnu já bych ještě ráda byla gravidni a jde mi postačí jen krev od. svého praktického lékaře a,zda jí mám v pořádku a výlečenou ? Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Evo, jestli máte chronický zánět, štítná žláza zřejmě vyléčená není. Zajděte k Vašemu praktickému lékaři... Celá odpověď

Štítná žláza, hodnoty hormonů

Endokrinologie Maria 6.5.2017

Dobry den. Jsem v 9tt a prakticka doktorka ma poslala k endokrinologovi.mam zvýšenú anti peroxidazu..ma to vplyv na rast mimca? Dekuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, samotné zvýšení antiTPO není tak podstatné, jako celková hladina hormonů štítné žlázy, TSH... Celá odpověď

Štítná žláza

Vnitřní lékařství Anna 3.5.2017

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat.Jsem objednaná na endokrinologii​ za dva měsíce , vůbec o tom nic nevím. Prosím o vysvětlení . Sono: Pravý lalok je velikosti 14 .2×18×49mm-objem 6,6cm3. Levý lalok17.6×14.8×43.6 mm -objem 5,9cm3 isthmus šířky 3.2mm V Pl. je skupiny hypoechogennych uzlu 6-9mm, největší... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ve vaší štítné žláze máte několik uzlů, což znamená, že pravděpodobně funkce bude snížená.... Celá odpověď

Štítná žláza

Endokrinologie lucie 29.4.2017

Dobry den . Chtela bych se zeptat .. Uz od malicka nemam stitnou zlazu .. ! Beru euthyrox 150 A jsem nestastna z kazdodenniho brani leku :( ! Chtela jsem se zeptat zdali existuje i jina metoda jako injekce nebo tak neco ? A jeste by me zajimalo. Nasla jsem stranku kde zeny se stejnym onemocnenim... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, pokud nemáte štítnou žlázu (ŠŽ), je nutné hormony ŠŽ doplňovat. Nedostatek hormonů by se projevil... Celá odpověď

Štítná žláza

Endokrinologie Markéta 23.4.2017

Dobrý den. Ráda bych se poradila. Je mi 43 let, nemám žádné děti a už jsem podstoupila 7 IVF cyklů. Vzhledem k věku mému i věku partnera, posledních 5 transferů bylo již s darovanými embryi. Všechny transfery byly neúspěšné, kromě jednoho, toho 5, kdy byly zavedeny 2 embrya, obě se ujaly, ale jeden plod... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Váš dotaz ohledně hodnot TSH a štítné žlázy vám zodpoví lékař specialista v oboru endokrinologie,... Celá odpověď

Štítná žláza

Endokrinologie Sára 13.4.2017

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o radu ohledně dávkování Euthyroxu. Začala bych fakticky rovnou v číslech. Beru Euthyrox 125. V roce 2016 jsem brala v pondělí 1/2 a zbytek týdne 1. V říjnu 2016 po výsledcích FT4: 18,1 a TSH: 1,280 mi bylo dávkování upraveno na 1 denně. V lednu 2017 mi byl... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Váš dotaz je předán ještě specialistovi v oboru endokrinologie. Dávkování Euthyroxu se řídí... Celá odpověď

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.

Dobrý den, výsledky v říjnu 2016 byly v pořádku (prakticky zcela ideální), pro plánované těhotenství... Celá odpověď

Uzliny, štítná žláza ??

Vnitřní lékařství Martin 13.4.2017

Zdravim chtel bych se zeptat posledni dobou mam každy den nočni poceni slabost rychle někdy rychlejši bušeni srdce zvetšene uzliny na prave strane krku a na třislech chtel bych se zeptat kdyz pujdu k prakticke doktorce co me tak všechno ceka za vysetreni a cim to muze byt Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

dobrý den, ano jistě je potřeba udělat základní laboratoř, krevní obraz, sedimentaci, CRP, štítnou žlázu,... Celá odpověď

Štítná žláza

Endokrinologie Iv eta 12.4.2017

Dobrý den,dnes jsem obbdržela výsledek z laboratoře a TSH mám 0,387,co to pro mne znamená. děkuji Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Paní Iveto, dobrý den, znamená to, že se hodnota TSH nachází v takzvaném eutyreoidním rozmezí (při jeho... Celá odpověď

Štítná žláza a aloe vera gel

Doplňky stravy Jana 11.4.2017

Dobrý den, lečím se s uzlem na štítné žláze, krev mám dobrou a beru rano 1/2euthyroxu. K doktorovi jdu opět za půl roku a tak jsem se chtěla zepat zdali mohu při této lečbě uživat vitaminy a minerály z aloe vera? Asi je beru měsíc a mam taky divný poct, takove teplo a zaroven mrazeni,ale nevim zdali... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, k substituční léčbě hypofunkce štítnice s uzlem by doplňování vitamínů a minerálů z přírodního... Celá odpověď

Štítná žláza

Endokrinologie Jana 23.3.2017

Cysta na štítné žláze. Dobrý den. Moc prosím o radu jak mám dál postupovat. Dnes jsem byla na sonu krku a bylo mi diagnostikováno toto. Podčelistní a příušní žlázy beze změn, pravý lalok štítné žlázy má rozměry cca 30x22 mm obsahuje dvoukomorovou cystu o průměru 2 cm. Levý lalok štítné žlázy je obvyklý... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Cysta je váček naplněný tekutinou. Je to cysta, není to nádor, není třeba se obávat ničeho.... Celá odpověď

Štítná žláza - odběry

Endokrinologie Barbora 20.3.2017

Dobrý den, po vysazení antikoncepce, jsem byla na odběrech krve, ve výsledcích TSH 5,01 , AB/ thyreoperoxidázy 380,6 , AB/thyreoglobulinu 341,8 . Na UZ ŠŽ jsem byla cca před půl rokem, nález byl fyziologický . Mohla bych se Vás prosím zeptat na Váš nazor a co bych dále měla podniknout za kroky . Předem... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, antiTPO (peroxidáza) a antiTg (tyreoglobulin) jsou protilátky, které se používají k diagnostice... Celá odpověď

Štítná žláza

Endokrinologie Filip 14.3.2017

Dobrý den chodím dvakrát do roka na kontrolu kvůli štítné žláze kterou mám odstraněnou již 4 rokem-jednou k obvodnímu endokrinologovi a jednou jezdím do Motola do Prahy a po dnešku mám výsledky tsh 0,026 a ft4 21,78 a častěji mývám dny se špatnou náladou či podrážděností nebo únavou tak se chci zeptat... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Váš dotaz bude zpracovávat odborný lékař v oboru endokrinologie, vyčkejte ještě odpovědi.... Celá odpověď

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.

Dobrý den, předpokládám, že jste po odstranění karcinomu štítné žlázy a z toho důvodu sledován zároveň... Celá odpověď

Štítná žláza

Praktické lékařství Nela 23.2.2017

Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledek sona štítné žlázy. Jsem z toho docela vystrašená a nikdo mi to nevysvětlil. K lékaři jsem objednaná až za 3 týdny. Moc se bojím rakoviny, pořád plně kojím a bojím se, že stresem přijdu o mléko. Výsledek sona: Oba laloky podélné osy 45 mm, příčně15 mm nodozní... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Pokud se jedná o akutní stav, tak Euthyrox může zabrat i do 4 týdnů a myslím, že je to dobře,... Celá odpověď

Štítná žláza

Praktické lékařství Danuše 14.2.2017

Dobrý den paní doktorko, obracím se na Vás s prosbičkou o radu,zda by se mělo podstoupit operaci, která je doporučována. 3 x byla brána punkce pod UZ a vždy bez hodnot, prý je výrazně krevnatá.v příloze Vám posílám výsledky. Moc děkuji za brzkou odpověď. Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. V závěru zprávy je štítná žláza posuzována jako uzlovitá a krevnatá. To, že v punkci se nic... Celá odpověď

Štítná žláza

Endokrinologie Andrea 13.2.2017

Dobry den, byl mi z krve zjisten pozitivni anti thyreoglobulin, ANA pozitivni, anti TPO negativni. Byla jsem odeslana na vystreni na endokrinologii. Co tento vysledek znamena? Dekuji. Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Váš dotaz předávám lékaři z oboru endokrinologie, který vám odpoví v nejbližším možném termínu,... Celá odpověď

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.

Dobrý den, pozitivita anti thyreoglobulinu poukazuje na autoimunitní thyreoiditidu (autoimunitní zánět... Celá odpověď

Śtítná žláza

Endokrinologie Jana 16.1.2017

Dobrý den p. lékaři před 2letyjsem byla na komplexním vyšetřením krve. Bylo mi sděleno že mám něco se štítnou žlázou. Paní doktorka tento fakt neřešila. Mám problémy- únava, nespavost, pocení, vnitřní třes, občas je mi i velká zima a občas se mi stává že jsem velice nervozní a já byla vcelku kliďas.... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, paní Jano, obtíže, které popisujete opravdu mohou souviset s poruchou funkce štítné žlázy.... Celá odpověď

Štítná žláza - laboratorní hodnoty

Endokrinologie marian 27.12.2016

Dobry den, Prosim o info ohledne hodnot št. žlazy mam TSH 1,1 a ft3 5,23 a ft4 11,8 zdá se mi TSH vůči ft3 a 4 nízké .Mám nizkou teplotu rano po probuzeni 35,5 špatně snáším zatěž ,pomaly tep . vys adrenalin (studene ruce a nohy horko v hlavě, poceni hlavy extremni pri fyz . zateži i při tepl pod... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Dobrý den, Mariane, Vaše hodnoty ŠŽ jsou v pořádku. Možná jste na internetu našel, že ft4 má normu od... Celá odpověď

Štítná žláza

Praktické lékařství Denisa 20.12.2016

Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz obrázek -téměř celý LL je vyplněn hypoechogenním ložiskem s rozpadovými dutinami a s vyrazně zvýšenou vaskularizací velikosti 2,41x1,82x3,21cm jaká je šance, že nádor bude zhoubný? Mám doporučení na odstranění celé štítné žlázy. děkuji Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ani při maximálním zvětšení nelze váš obrázek přečíst, je nutné příště text raději přepsat.... Celá odpověď

Šťítná žláza

Praktické lékařství Irena 6.12.2016

Dobry den, mam snizenou funkci stitne zlazi. Beru letrox50. Pani doktorka objednu navstevu zvysuje davku. Ted uz mam brat 4x tydne jednu tabletku a 3 dny v tydnu po 2 tabletkach. Planujeme rodinu, ja i manzel pijeme doplnky stravy nosifol forte - s kyselinou listovou, zinkem apod. Bereme to cca... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Myslím, že je zbytečné užívat doplňky stravy včetně kys. listové a stopových prvků. V kvalitní... Celá odpověď

Štítná žláza a léčba

Endokrinologie Barbora 6.12.2016

Dobrý den, dne 3.11. 2016 jsem podstoupila vyšetření na endokrinologii, protože mi při kontrolním odběru krve u praktického lékaře byla zjištěna hodnota TSH 5,2. Na endokrinologii mi tedy byla znovu odebrána krev + mě objednali na UZ. UZ jsem absolvovala dnes, 6.12. 2016, spolu s tím mi byly i sděleny... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, hodnota TSH je lehce zvýšená, avšak hodnota fT4 je v normě, jedná se u vás o tzv. subklinickou... Celá odpověď

Štítná žláza, hodnoty hormonů

Praktické lékařství Marie 27.11.2016

Dobrý den,prosím o radu zda je nutné užívat hormon,při hodnotách štítné žlázy TSH 4,391 a FT4 12,1 ?Příznaky snížené funkce štítné žlázy nemám.Ráda bych volila přírodní formu,ale nevím jakou.Děkuji. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, parametry štítné žlázy, které uvádíte jsou v normě a poukazují na normální funkci štítné žlázy,... Celá odpověď

Štítná žláza v těhotenství

Endokrinologie Barbora 18.11.2016

Dobrý den, jsem v 11 týdnu těhotenství. S ničím se neléčím, jen mi moje gynekoložka poradila odběr hormonů ŠŽ. Výsledky hormonů jsou v normě - FSH 0,05, FT4 - 11,76, FT3 - 5,47, TSH - 1,970, T3 - 1,74, T4 - 100,9, TRAK 0,30. Pouze TPO mám lehce zvýšené - 18,65. Bohužel každý endokrinolog v mém okolí... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, při vyšetření TPO se za pozitivní nález považují hodnoty vyšší než dvojnásobek horní hranice... Celá odpověď

Štítná žláza

Endokrinologie Marek 17.11.2016

Dobrý den Jsem už 8let po operaci štítné žlázy. Beru od té doby denně pravidělně Euthyrox 175 mg pondělí až pátek a 150 mg o víkendech. Pracuji u PČR a rád bych se dostal k zásahové jednotce. To pro mě tedy znamená extremní fyzickou zátěž. Jsem sportovec od malička a zatím mě to nijak neomezuje. Začal... Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, hormony štítné žlázy,kterou máte odstraněnu,je nutno tělu dodávat pravidelně a v potřebné... Celá odpověď

Štítná žláza, operace

Endokrinologie jana 1.11.2016

Dobrý den, od roku 2009 se léčím se štítnou žlázou, první ult. PL 14.2 LL 7.5 10.4 2010 laloky echogenity zrnité deviace nadkličky LALOKY SNÍŽ.ECHOGENITYZRNITÉHUŘE OHR. VPRAVO KONVOLUT 2ML VLEVO V BASI HYPOECHOGENNÍ UZEL 2.4ML V roce 2010 Fnab. u dr. Nováka PL13,5 11.6LL VLEVO UZEL4,6 VPRAVO UZEL3,4... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, paní Jano. Diskusi o potřebnosti operace byste měla vést především se svým ošetřujícím lékařem... Celá odpověď

Štítná žláza v těhotenství

Endokrinologie M. 14.10.2016

Dobry den,byl mi zjisten mirny autoimunitni zanet stitne zlzy s normalni funkci TSH 1,9.jdem tehotna,byl mi nasazen Letrox 50.Je nutne tento lek brat,kdyz je funkce zachovala a nemam potize? Zobrazit více

MUDr. Nela Šrámková
Odpovídá lékař:

MUDr. Nela Šrámková

Dobrý den, v těhotenství je užívání hormonů štítné žlázy velmi důležité a i normy jsou přísnější. Pokud... Celá odpověď

Štítná žláza

Článek 14.5.2008

Na pohled vypadá štítná žláza jako červenofialová křídla složená kolem průdušnice a hrtanu....

Reklama
Zavřít