Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Úzkost nebo štítná žláza ??

Vnitřní lékařství Patrik 26.6.2017

Dobrý den, už tak dva měsíce nemůži pořádně usnout. když si lehnu a už usínám začně mě jakoby tlak na hrudi a dáse říct takové chvění které se od hrudi rozleje do celého těla.A vždy mě pomuže když se přetočím nebo projdu ale jak chci usnout dělá to stále dokola někdy mám pocit že mě přestane tlouct srdce, a usnou se mě podaří třeba až po 4 hodinách snažení. je mě 21 roku a byl jsem u lékaře a ten mě dal na noc neurol kterej ale vůbec nepomohl..Začíná to být horší a horší už cítím aji přes den takovej divnej tlak na hrudi..Děkuji za případnou radu..

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

dobrý den, samozřejmě je potřeba rozlišit, zda se jedná o nějakou duševní poruchu, třeba úzkost, nebo jde o nějakou nemoc těla, tedy třeba srdce, plic, štítné žlázy a podobně, takže je potřeba alespoň poslechnout srdce, plíce, změřit tlak, udělat základní odběry krve, tedy hlavně tu štítnou žlázu, vyloučit třeba astma atd., nasazovat Neurol určitě není zrovna nejlepší nápad, ale dal by dát do kombinace s antidepresivem, které dobře zabírá na úzkost, což je třeba Remood, zkusil bych půl tbl. večer před spaním a k tomu ten Neurol, i když bezpečnější je třeba Atarax...Neurol je potřeba po krátké době vysazovat aby nevznikla závislost, Remood je naopak třeba brát dlouhodobě a pravidelně a závislost na něj nevzniká, takže je dobré tento lék nasadit hned a po těch možných nemocech se dá pátrat dodatečně v následujích týdnech a než se všechno vyšetří, může vám být už dávno dobře, resp. se nemusí najít vůbec nic a máte to jen od nervů a stresu, ještě vám napíše svůj názor i náš odborný lékař.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Vážený pane Patriuk, poruchy spánku mají různé příčiny. Pokud ve Vašem případě praktický lékař vyloučí organickou příčinu obtíží, doporučuji Vám vyhledat tzv. spánkovou laboratoř (většinou v rámci neurologického oddělení nemocnice) a domluvit se na polysomnografickém vyšetření. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Úzkost a porucha přizpůsobení

Dobrý den Chtěl jsem se zeptat. Už dlouho docházím k jedné paní psychiatričce....

Úzkost a strach

Dobrý den, do nedávna jsem si myslela, že je to normální a v mé povaze a před...

Uzkost a strach

Dobry den. Posledni rok trpim uzkostmi a strachem vychazet z domu. Je mi patnact...

Úzkost a strach po prodělané pytariasis rosea gibert

Dobrý den, v září 2012 mi byla stanovena diagnóza na pytariasis rosea gibert....

Úzkost a strach z nemoci

Dobrý den, můj dotaz bude trošku delší a budu moc ráda, když na něj odpoví...

Úzkost a užívání Frontinu

Dobry den, uzivam frontin 0,25 mg 3-4 denne 2 mesiace (od 15.11.) kvoli uzkostiam...

Úzkost a užívání Xanaxu

Dobrý den, mám dotaz ohledně užívání Xanaxu 0,25. Mám ho jeden na noc, vyhovuje...

Úzkost a vertigo

Jiz nekolik mesicu mne vzdy ob-nekolik dni obvykle k veceru trapi kombinace...

Úzkost a vyšší krevní tlak

Dobrý den, Je mi 21 let a chtěla bych se zeptat na normální hodnotu krevního...

Uzkost ci zaludecni obtize

Dobrý den. Ráda bych se zeptala zda se můžou užívat léky Apo-Ome 20/omeprazolum/,...

Úzkost po Klacidu

Dobrý den,chtěla bych se zeptat dlouhodobě beru antidepresiva Asentra 100 1tbl...

Úzkost po smrti blízkého člověka

Dobrý den, je mi 14 let a před 13 lety mi tragicky zemřel otec.. Dřív jsem to...

Úzkost po smrti bratra

Dobrý den, v mém životě se stala opravdu nepředstavitelná věc, která mi změnila...

Úzkost po traumatu

Dobrý den, Potřebovala bych radu. V poslední době (tak 2 roky) vnímám že...

Úzkost po užívání marihuany

Dobrý den, asi před měsícem a 10 dni jsem si dal marihuanu. Poté jsem měl snad...

Úzkost při cestování autobusem

Dobry den , mam spatnou vzpominku na autobus zvracela jsem v nem a od te doby...

Úzkost při sportu

Dobrý den, mám problém ohledně mých úzkostí. Přes den jsem díky seberozvoji...

Úzkost u 10leté dcery

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, jak postupovat u 10leté dcery při...

Úzkost u kojence

Dobrý den, můj dotaz se týká mého 7 měsíčního syna. Vyvíjí se jak má, otaci...

Úzkost u srdce, nervozita, strach...

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat co mám dělat v případě,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zahlenění, pocit knedlíku v krku, lék na snížení cholesterolu

Dobrý den,posílala jsem dotaz 3.3.2021.Jelikoz manžel byl na vyšetření na ORL...

Vyrážka na penisu po orálním sexu

Dobrý den, včera jsem měl pasivní orální sex od jiného muže (já jemu ne). Měl...

Otrava

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Včera jsem omylem vypila sklenici...

Otok a bolest po kousnutí hmyzem

Dobrý den, nevím sama jestli to bylo klíště, ale lékařka mi řekla, že vlastně...

Špatné trávení po operaci žlučníku

Dobrý den, jsem téměř tři měsíce po laparoskopickém vyjmutí žlučníku, na...

Trombóza v podkolenní jamce


Otok penisu po masturbaci

Dobrý den, je mi 18 let. Dnes jsem mastruboval a po mastrubaci se mi cca hodinu...

Pálení při močení


Občasné motání hlavy po ránu

Dobrý den , jmenuji se Kristýna a je mi 13 let.Nejsem nějak spokojena s mojí...

Chronický zánět pod zubem

Dobrý den, pod šestým zubem (zaplombovaným a údajně mrtvým) se mi čas od času...

Genitální opar


Hnisavé bouličky v tříslech

Dobrý den je mi 35 a asi 11 let mám problém se k terým nevím kam se obráti!!...

Tetanovka


Platnost žádanky na testování na COVID-19

Dobrý den, jen bych se chtěla zeptat jak dlouho platí žádanka na test Covid-19?...

Bolest na levé straně žeber


Mám osteopenii a osteoporozu

Dobrý den, po zlomenině vřetenní kosti mám Sudeck na zápěstí a prstech se všemi...

Poranění nohy

Dobrý den, minulý týden byla na procházce u vody. Ve vodě jsem se o něco řízla...

PH moči


Chronický zánět prostaty

Dobry den, kdyz trpim Chronickym zanetem prostaty pomuze jeji masaz???nebo analni...

Hemoroidy ?

Hemeroidy Dobrý den. Už nějaký ten měsíc pozoruji změnu na řitním otvoru....

Reklama