Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Štítná žláza

Endokrinologie Filip 14.3.2017 redakce uLékaře

Dobrý den chodím dvakrát do roka na kontrolu kvůli štítné žláze kterou mám odstraněnou již 4 rokem-jednou k obvodnímu endokrinologovi a jednou jezdím do Motola do Prahy a po dnešku mám výsledky tsh 0,026 a ft4 21,78 a častěji mývám dny se špatnou náladou či podrážděností nebo únavou tak se chci zeptat zda tsh není nastaveno až moc nízko?Beru letrox150 mg 5 krát týdně a 200 mg 2 krát týdně..Děkuji za odpověd

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Váš dotaz bude zpracovávat odborný lékař v oboru endokrinologie, vyčkejte ještě odpovědi. Váš lékař vás určitě léčí tak jak má a není důvod o jeho postupu a o dávce léku pochybovat. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková PhD.

Specializace: Endokrinologie Pracoviště: III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy

Dobrý den,
předpokládám, že jste po odstranění karcinomu štítné žlázy a z toho důvodu sledován zároveň v Motole. V tom případě se po několik let (jak dlouho by měl určit endokrinolog v Motole) musí hladiny TSH držet v co možná nejnižších hodnotách (minimálně pod 0,1). Tedy na první pohled je dávka adekvátní. Přesto pokud cítíte změnu stavu (tedy jak píšete nově podrážděnost, únavu) mohlo nastat výrazné snížení TSH v poslední době a již se to na Vás může klinicky projevovat. Bylo by dobré porovnat výsledky s předchozími. V době, kdy jste takové potíže neměl. Doporučuji tedy kontaktovat ošetřujícího endokrinologa a zeptat se ho, jaké byly výsledky před půl rokem. Pokud bylo TSH podobné, Vaše potíže s dávkou Letroxu souviset nebudou. Pokud jste míval TSH vyšší, mohlo by to potíže vysvětlovat. Ale je potřeba, aby o dalším dávkování rozhodl lékař a držel hodnoty TSH pod 0,1, dokud je to indikováno.
S pozdravem Dr.Jandíková

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štípnutí, které přetrvávalo nezvykle dlouho


Štítná žláza a otěhotnení


Štítná zlaza


Štítná zlaza


Štítna zľaza


Štítná zlaza


Štítna zlaza hodnota


Štítná žáza a HA


Štítná žáza a její vyšetření


Štítná žláha a těhotenství


Štítná žláza

Dobry den . Chtela bych se zeptat .. Uz od malicka nemam stitnou zlazu .....

Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza

Dobrý den, asi před dvěmi lety jsem byla na vyšetření štítné žlázy..doktor mi...

Štítná žláza


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dyshidrotický ekzém, vodnaté pupínky kůže


Před třemi dny jsem měl 3 klíšťata.


Antibiotika


Bartholiniho či Bartholinská žláza

Ahoj, Bartholliniho žlázy jsou kanálky, odtud odchází ejakulát žen, nebo se...

Mrtvění

Dobrý den,chtěla bch se zeptat zda mrtvění rukou může být od krční páteře.V...

Postinor a jeho vliv na plodnost

Dobry den, Chtela bych se zeptat, zda Postinor muze zpusobovat neplodnost?...

Špinění při užívání cerazette

Dobrý den, jsem 15 měsíců po porodu a 13 měsíců užívám antikoncepci cerazette....

HST a zlomenina patní kůstky


Boulička u konečníku


Akutní zánět žlučníku a ERCP

Dobrý den, manželka zřejmě prodělala žlučníkový záchvat, který během dvou hodin...

Viróza a bolest kloubu

Dobrý den , jeden den horečka bolest svalů a kloubů jako při chřipce , druhý...

Hnisavá rýma

Dobrý den, sedmiletý syn má již druhý měsíc intenzivní žlutozelenou rýmu. Po...

Suchý a vrásčitý žalud

Dobrý den. prosím potřebuju pomoc. poslední dobou mě velice tíží pocit, že...

Krev ve stolici

Dobrý den, přibližně od Vánoc mojí dceru 13 let trápí občasná krev na toaletním...

Kručení v oblasti střev

Dobrý den, asi měsíc/dva mi opravdu hodně kručí v oblasti střev a žaludku....

Genitální herpes

Dobry den mam problem s genitalnim herpes vraci se mi nekolikrat do roka je...

Distenze Achillovy šlachy

Dobrý den, můj dotaz směřuje k tomu, zda bylo správně diagnostikováno mé zranění...

Bolest při hlubokém nádechu

Dobrý den, už delší dobu cítím při hlubokém nádechu pichlavou bolest na pravé...

Podvrknutí kotníku a natažené vazy

Dobrý den, v sobotu 26.9. jsem na fotbale špatně došlápl, okamžitě se mi udělal...

Antibiotika, několik infekcí a únava

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na nějaké věci ohledně mých zdravotních potíží.Začalo...

Inzerce
×