Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Tromboza příznaky

Reklama
Reklama

Pálivá bolest holeně

Cévy Miroslav 3.7.2017

Asi pred rokem jsem mel velky hematon na lytku.cca 20cm.casem vse zmizelo jen ta zustalo par tvrdych boulicek.nyni mne velmi pali pod kuzi na holeni.nic neni videt.jen paliva bolest na dotek.hrozi i po takove dobe embolie?Dekuji Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Miroslave, máte zřejmě na mysli trombózu. Pálivá bolest na dotek v oblasti holeně ale nepatří mezi typické... Celá odpověď

Trombóza

Jiný problém Dana 16.6.2017

Dobrý večer, mám dotaz jsem po tromboze v levém lítku v roce 2007 od té doby beru pravidelně léky detralex 2 x1,godasal 100,noha při větší námaze oteče .jinak jiné potíže nemám.Zajímalo by mě jestli je možné letět na dovolenou do Bulharska. Děkuji za odpověď. Dana Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, můžete letě na dovolenou letadlem. Detralex je v pořádku, doporučuji Vám zkonzultovat s praktickým... Celá odpověď

Příznaky užívání marihuany

Jiný problém Jiřina 29.5.2017

Jake jsou priznaky kdiz nekdo kouří trávu?? A co se snim pak může stát?? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Milá Jiřino, při užívání marihuany se vyskytují projevy, jako je zvýšené sebevědomí, nekoordinovaný smích,... Celá odpověď

Příznaky roztroušené sklerózy

Mozek a nervy Kateřina 9.5.2017

Dobrý den, trápí mě bolesti svalů a svalové záškuby. Léčím se s depresemi, beru AD Zoloft 50 mg. Mám velké obavy z RS. Mohou být svalové bolesti, které jsou stěhovavé, v jednom místečku ve svalu zabolí a zase za chvíli bolest odezní a objeví se jinde, příznakem RS? Mám se objednat k lékaři? Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, paní Kateřino, roztroušená skleróza se takto neprojevuje. Příznakem RS jsou obtíže lokalizované... Celá odpověď

Trombóza dolní končetiny

Cévy Katerina 24.4.2017

Dobry den prosim o radu pred 5 tydny jsem si zlomila kotnik diagnoza S8260 weber A a pred tydnem me bolelo v lytku zjistena tromboza ..chtela bych se zeptat jestli mohu normalne chodit alespon v orteze a pohybovat se a nebo hodne odpocivat mit nohu nahore? Nikdo mi nic nerekl ani ze mam mit stazenou... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, Kateřino, při trombóze jsou základní opatření : ředění krve - jeho délka bývá dle rozsahu... Celá odpověď

Panenská blána-jak poznat protržení, příznaky těhotenství.

Gynekologie Kristýna 7.4.2017

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Je mi 14 let a již jsem zkoušela masturbaci prsty. Je možné protrhnout panenskou blánu při tomto stylu masturbace? Jestli ano, jak je možné zjistit jestli k protrhnutí došlo, aniž bych musela na gynekologii? Někde jsem četla že je možné zjistit to pomocí zrcátka. Jak... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, pokud jste neměla pohlavní styk, těhotná být nemůžete. U mladých dívek, jako jste Vy, dochází... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená slečno, hymen je možno při masturbaci poškodit, ale jeho tvar je individuální někdy jen úzky... Celá odpověď

Tromboza

Vnitřní lékařství Petr 3.4.2017

Dobry den, je mi 30 let a mam leidenskou mutaci heterozygot a beru preventivne Godasal, minulosti jsem prodelal hlubokou zilni trombozu z duvodu pripoutani na luzko v pooperacnim stavu. Jsem vrcholovy sportovec beru Oxandrolon s vitaminem b6, muzete mi proadit jak tyto leky zkombinovat aby nedoslo nejakemu... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Heterozygotní Leidenská mutace nenese velké riziko trombozy. Heterozygotní znamená, že máte... Celá odpověď

Žilní trombóza

Cévy Evelina 12.3.2017

Dobrý den,v pátek mi byla zjištěna hluboká žilní tromboza v levé noze od kolene dolu.na nohu si už asi týden nemohu pro bolest stoupnout,napsali mi Clexane které si musím pichat do břicha s tím ze by po třech aplikacích noha měla přestat bolet. Jenže noha mě bolí stále a myslím ze ještě i vic. Brecim... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Evelíno, doporučila bych vám ještě bandáž obinadlem nebo užívání kompresivních elastických... Celá odpověď

MUDr. Tomáš Kneifl
Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Kneifl

Dobrý den, terapie je správná LMWH,kompresní terapie je na místě, stran bolestivosti, samozřejmě tato... Celá odpověď

Trombóza?

Cévy Petra 18.2.2017

Před týdnem jsem se vrátila z Itálie, kde jsem provozovala 3 dny snowboarding. Cely den jsem byla na svahu a pak následoval přejezd busem do ČR, kam jsme prijeli rano. Jelikož jsem spala, dala jsem jen jednu přestávku. Odpoledne mi oteklo koleno. Nic me neboli, jen hybnost diky otoku byla omezena. Nohu... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, ano, i při trombóze se stav může měnit (otok se nejčastěji zvětšuje, ale může i "splasknout",... Celá odpověď

Žilní tromboza

Praktické lékařství Ludmila 17.2.2017

Dobrý den, mám časté bolesti obou lýtek, ale více na levé noze, kde se mi občas udělá červený flek, který na kůži vypadá, jako malé sraženinky krve, který do dvou dnů zmizí a zůstane po něm tmavší hnědý flek, který taky vymizí. Obvodní lékařka u které jsem už byla s tímto problém 2x, mi předepsala kompresní... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, řekla bych, že dle nastavené léčby Vám paní doktorka léčí povrchový zánět žil. Pokud nemáte... Celá odpověď

MUDr. Branislav Holman
Odpovídá lékař:

MUDr. Branislav Holman

Dobrý den Souhlasím s již zde vysloveným názorem, jednoznačně je potřeba doplnit ultrazvukové vyšetření... Celá odpověď

Potíže s končetinou, horní hrudní apertura

Praktické lékařství Tereza 5.2.2017

Dobrý den, před rokem jsem měla trombózu podklíčkové žíly. Neměla jsem žádné rizikové faktory pro vznik trombózy. Jednalo se o syndrom horní hrudní aparatury nebo Paget schrotterův syndrom. Celý rok jsem byla bez obtíží, ale nyní mě často brní a bolí ruka, často ji mám úplně ledovou. Bolí mě i v oblasti... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pokud byl vyvolavatelem trombosy syndrom horní hrudní apertury, lze předpokládat, že za aktuálními... Celá odpověď

Genitální opar- co to je, příznaky

Infekce Jára 19.1.2017

Dobrý den, prosím, co je to genitální opar. Prosím, jaké jsou jeho příznaky, a pro koho jsou rizikovým onemocněním. Děkuji Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, genitální opar je virové puchýřnaté onemocnění kůže a sliznic, postihující oblast pohlavních... Celá odpověď

Příznaky zápalu plic

Praktické lékařství Milan 11.1.2017

Zdravim,musí zápal plic vždy doprovazet teplota.?Nebo jaké jsou vlastně nejčastější příznaky prosím.Děkuji.M.Ch. -Plzeň Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Milane, pro zápal plic je typická teplota, ale může se stát, že chybí. Stává se to často právě ve vyšším... Celá odpověď

Příznaky rakoviny jazyka

Praktické lékařství Lukáš 11.1.2017

Dobrý den Mám strach , že mám příznaky rakoviny jazyka. Občas si dám cigaretu, ale není to žádný extrém. Na kořenu jazyka mám takové výrůstky, kterych jsem si všiml nedavno, celkem dost mě to znervóznilo Prosím o radu..Jsem z toho celkem deprimovaný Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, rakovina jazyka je záležitost vyššího věku, a faktorem je určitě kouření a alkohol, ale jejích... Celá odpověď

Antikoncepce

Léky Daniela 10.1.2017

Dobrý den, je mi 17 let a před 4 dny jsem začala užívat první HA. Od začátku braní léků mám pocit napětí v lýtkách. Žádné otoky ani zarudlá místa, či hmatatelná žíla.. Mohl by to být příznak zvyku těla na HA? Trombóza mě vyděsila, příznaky nemám - pouze to napětí lýtek. Předem moc děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, uvedené potíže pravděpodobně s antikoncepcí souvisí, spíše ale s tendencí k "zadržování tekutin"... Celá odpověď

Bolest lýtka - tromboza

Plíce, dýchání Pavlína 9.1.2017

Dobrý den, mám prosbu. Asi dva dny mě píchalo v lýtku když jsem šla nebo jsem se postavila. Byla jsem v nemocnici a z krve vyloučili trombózu. Další den mě stále bolela noha, ale také se mi hůře dýchalo. Udělali mi znovu vyšetření krve a také rentgen plic a opět vše vyloučili. Mohu se zeptat, zda je... Zobrazit více

MUDr. Petra Ondicová
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Ondicová

Dobrý den, pokud byly d-dimery negativní a stále jste měla problémy s dýcháním a bolest v lýtku přetrvávala,... Celá odpověď

Příznaky které nasvědčují špatné funkci štítné žlázy

Endokrinologie Zdenka 3.1.2017

Mám mnoho příznaků které nasvědčují špatné funkci štítné žlázy,Matka byla operovaná,sourozenci léčení,mne kolísá váha, problémy s kůží tlak v krku ,někdy přestává mluvit,obvodní lékař mne poslal krev na vyšetření v pořádku ale na ultra zvuku se ukazuje zvětšení,je možné někde absolvovat důslednější vyštřní... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud máte podezření na onemocnění štítné žlázy, nejvhodnějším specialistou, který by Vás... Celá odpověď

HIV infekce, akutní příznaky

Infekce Zdeněk 2.1.2017

Může být podráždění slinivky (6. den po nechráněném styku) příznakem primoinfekce HIV? Jedná se o mi o nestrávený tuk ve stolici. Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pane Zdeňku, uvedený problém s event. nákazou HIV jistě nesouvisí, a to s ohledem na inkubační... Celá odpověď

Trombóza?

Cévy Eva 6.12.2016

Dobrý den, cca 10 dní mně bolí lýtko pravé nohy. Do včerejška bylo oteklé i s kotníkem. Léčím se na revmatologii - D 0600, často mně bolí pravé koleno, považovala jsem to za normální. Až sousedka mně upozornila, že by to mohla být trombóza. Po cca týdnu mám lýtko normální bez otoku. Je možné, že se nejedná... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, mohlo by se jednat o trombózu. Jejím příznakem je bolest a otok končetiny. Je důležité trombózu... Celá odpověď

Onemocnění štítné žlázy, příznaky

Endokrinologie Mariana 4.12.2016

Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať ohľadne svojho problému..:v lete som pociťovala extrémnu únavu, slabosť, vypadávanie vlasov, prírastok hmotnosti asi 6 kg za pol roka, pocit cudzieho telesa pri prehĺtaní. Krvný obraz som mala v poriadku. Na endokrinologické vyšetrenie som sa dostala až v novembri,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, Vaše příznaky odpovídaly onemocnění štítné žlázy, její snížené funkci. TPO protilátky jsou... Celá odpověď

Tromboflebitida a trombóza dorsální žíly na penisu

Cévy jarda 27.10.2016

Dobrý den před měsícem mi urolog řekl že mám tromboflebotidu dorsalni žíly. U kořene penisu to neskutečně bolelo. Předepsal mi heparoid mast, kterou jsem měl brat max. 14. dnu,dobral jsem to a trochu to přestalo bolet a šel jsem na kontrolu, že mě furt žíla bolí jak při masturbaci, tak při "vyklepávání"... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, měl jste zánět žíly s tvorbou sraženin v žíle. Léčí se Heparoidem lokálně a celkově léky protizánětlivými... Celá odpověď

Tromboza

Vnitřní lékařství Lenka 18.10.2016

Dobrý den, ležím v nemocnici s hlubokou žilní trombozou celé levé nohy v 11 týdnu těhotenství. Při příjmu mi udělali sono nohy a začali píchat fraxiparin 2X denně do břicha. Jsem tu víc jak týden, ještě mi nikdo nekontroloval nohu ani nedělal sono. Vzali mi několikrát krev a pak řekli, že se již ustálila.... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, milá Lenko, s hlubokou žilní trombózou se obvykle nemusí ležet v nemocnici. Něco jiného je,... Celá odpověď

Srážení krve

Punčochy pro pohyb bez bolesti

Článek 11.12.2012

Tenhle doplněk našeho oblečení má historii velmi dlouhou. Již ve středověku byly punčochy...

Letadlo, cestování, dovolená,

Postel uleví nohám v letadle

Článek 17.3.2010

Trpíte křečovými žilami a často cestujete letadlem? Pak máte pravděpodobně strach z tzv....

EKG,srdeční osa,svody, elektrody

Infarkt myokardu

Článek 1.6.2008

Infarkt myokardu je odumření části srdečního svalu. Vzniká jako následek přerušení přívodu...

Reklama