Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Tromboza

Reklama

Když vám znenadání oteče jedna noha, je třeba vždy myslet na možnost trombózy. Zvláště pokud přitom získá bílou nebo modrou barvu a je bolestivá.

Popis nemoci

  • Trombóza je stav, kdy krevní sraženina ucpe úsek hlubokého žilního systému, nejčastěji na dolních končetinách nebo v pánvi.

Obvyklá léčba

  • Léčba spočívá v podávání protisrážlivých léků nebo enzymů, které rozpouštějí krevní sraženiny.

Nepromeškejte správnou chvíli začít s účinnou léčbou a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rizika neléčení nemoci

  • Pokud se krevní sraženina uvolní z místa vzniku a doputuje pravou částí srdce do plicního řečiště, nastává plicní embolie, která může způsobit okamžitou smrt pacienta.
Reklama
srdce z fonendoskopu

Světový den trombózy

Článek 31.10.2018 Vlasta Vítková

Srdeční infarkt, mozková mrtvice nebo plicní embolie – všechny tyto stavy mají společného...

Trombóza

Jiný problém Dana 16.6.2017

Dobrý večer, mám dotaz jsem po tromboze v levém lítku v roce 2007 od té doby beru pravidelně léky detralex 2 x1,godasal 100,noha při větší námaze oteče .jinak jiné potíže nemám.Zajímalo by mě jestli je možné letět na dovolenou do Bulharska. Děkuji za odpověď. Dana Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, můžete letě na dovolenou letadlem. Detralex je v pořádku, doporučuji Vám zkonzultovat s praktickým... Celá odpověď

Trombóza jako nemoc z povolání

Jiný problém Petr 13.6.2017

Dobrý den Lze posuzovat trombózu hlubinných žil v pravé noze jako nemoc z povolání když je mě 46 let a od 20 let jezdím jako řidič z povolání? Děkuji. Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Petře, trombóza není uvedena v seznamu nemocí z povolání, tudíž to nelze.... Celá odpověď

Trombóza

Cévy gaba 2.6.2017

Dobry den Byla mi pred tydnem diagnostikovana tromboza sval.vetve v L bérci.Dostala jsem leky ELIQUIS 5mg.Uzivam po tydnu 2x denne 1tbl.Mohla bych se optat jak je to s pitim alkohol.piva a s kourenim?Jsem totiz kuracka.Dekuji za odpoved Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý den, i když z Vašeho dotazu není jasné, proč u Vás k tromboze došlo, zda užíváte antikoncepci,... Celá odpověď

Hluboká žilní trombóza

Srdce a cévy Ivana 1.6.2017

Začátkem dubna mi byla zjištěna trombóza PDK, zpočátku Xarelto 15 mg 2x denně, po 3 týdnech 20 mg 1x denně ráno. Co mám dělat (jak spát-podkládat nohy? v práci převažuje chůze, ale i stání), aby se mi trombóza nezhoršila, na kontrolu mám jít až za půl roku. Za odpověď Vám předem děkuji. Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Paní Ivano, doporučila bych Vám tato režimová opatření: je důležitá dostatečná hydratace, dále je možnost... Celá odpověď

Operace achylovy šlachy a následná tromboza kotníku

Cévy Martina 18.5.2017

Před rokem jsem podstoupila operaci achylovy šlachy měla jsem v ní zánět a asi rok ukrutně bolesti po operaci nenastala žádná změna a začal mi natekat a modrat kotník po návštěvě lékaře j mi řekl že mám trombózu v kotníku některé dny nemohu na nohu ani šlápnout a lékaři mě posílají jeden ke druhému a... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den MArtino, pokud se jedná o ultrazvukem potvrzenou trombozu, určitě byste měla užívat tzv. antikoagulancia,... Celá odpověď

Trombóza v těhotenství

Gynekologie Jaroslava 27.4.2017

Dobrý den, ráda bych se dotázala na pár otázek vzhledem k těhotenství 32tt a následující diagnoze. 3.3.2017 24tt mi v noze byla objevena trombóza (lýtko až do půlky stehna). Byla jsem týden v nemocnici, kde mi postupně navýšili fraxiparine při váze 76 kg, 172 cm, nejdříve 0,8 následně 1ml 2x denně,... Zobrazit více

MUDr. Petra Šmelcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Šmelcová

Mílá Jaroslavo, Váš dotaz předávám do režie gynekologického specialisty, který Vaše dotazy jistě zodpoví.... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, rozhodně bych neměnil léčbu která byla doporučena na základě vyšetření hematologem.Co se... Celá odpověď

Trombóza

Vnitřní lékařství Jan 10.4.2017

Dobrý den, jsem dnes propuštěn z nemocnice do domácího ošetřování pro doléčení plicní embólie a HŽT v levé noze. Nález je popisován jako dle CT angio plicní embolie bilat. bez plicního infarktu. Na UZ žil dolních končetin subakutní popliteocrurální hlubokožilní trombóza vlevo. Terapie Xareltem. první... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Jane, pohyb je v léčbě hluboké žilní trombózy vítaný. Doporučila bych vám chůzi. Měl byste... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Jane, kombinace antikoagulační léčby a pohybové aktivity je základním předpokladem sekundární... Celá odpověď

Tromboza

Vnitřní lékařství Petr 3.4.2017

Dobry den, je mi 30 let a mam leidenskou mutaci heterozygot a beru preventivne Godasal, minulosti jsem prodelal hlubokou zilni trombozu z duvodu pripoutani na luzko v pooperacnim stavu. Jsem vrcholovy sportovec beru Oxandrolon s vitaminem b6, muzete mi proadit jak tyto leky zkombinovat aby nedoslo nejakemu... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Heterozygotní Leidenská mutace nenese velké riziko trombozy. Heterozygotní znamená, že máte... Celá odpověď

Perianální žilní trombóza

Proktologie Tomas 31.3.2017

Dobry den, v pondeli tohoto tydne me zacal bolet konecnik a nasel jsem si tam neco jako vridek. Sleduji to posledbich par dni a asi to i mizi ale obcas pocituji bolest konecniku a ani se mi nechce na velkou potrebu. Vypadaji fotky v poradku nebo mi doporucujete lekare? Dekuji za radu Zobrazit více

MUDr. Petra Bomberová Kánská
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Bomberová Kánská

Dobrý den, Tomáši, podle fotografií se jedná o perianální žilní trombózu. Jedná se o nejčastější... Celá odpověď

Žilní trombóza- správnost léčby

Srdce a cévy Miroslav 22.2.2017

Dobrý den, Mamka Nyní byla se závěrem z UZ u cévního chirurga který zatím stanovil pokračovat pouze v místní léčbě a detralex 6 tablet denně a objednal za měsíc kontrolní sono kde se uvidí co dál. Praktička ale mámě napsala dnes Clexane 100MG/ML INJ SOL ISP 10X0,6ML. Źe by se jí mohl tromb odtrhnout... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, jsem praktický lékař a při tomto nálezu na sono (trombóza hluboké žíly) bych Clexane nasadila... Celá odpověď

MUDr. Tomáš Kneifl
Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Kneifl

Dobrý den, je indikovana plná antikoagulace, souhlasím s praktickým lékařem, který správně posoudil tento... Celá odpověď

Trombóza?

Cévy Petra 18.2.2017

Před týdnem jsem se vrátila z Itálie, kde jsem provozovala 3 dny snowboarding. Cely den jsem byla na svahu a pak následoval přejezd busem do ČR, kam jsme prijeli rano. Jelikož jsem spala, dala jsem jen jednu přestávku. Odpoledne mi oteklo koleno. Nic me neboli, jen hybnost diky otoku byla omezena. Nohu... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, ano, i při trombóze se stav může měnit (otok se nejčastěji zvětšuje, ale může i "splasknout",... Celá odpověď

Bolesti pod kolenem, artroskopie, trombóza

Praktické lékařství Radek 28.12.2016

Dobrý den.Jsem dva mesice po artroskopie kolene.Odstranena cast menisku a odstranen pahyl predniho krizoveho vazu.Bral jsem mesic clexan na redeni krve a tedkon posledni tyden mě bolí jakoby na pohmat nad lytkem pod kolenem.Nemuze to byt tromboza?Misto neni zarudle ani otekle.kdyz si na tm miste napr... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pane Radku. 2 měsícem po operaci je již vznik trombózy poměrně nepravděpodobný, i tak je ale... Celá odpověď

Trombóza?

Cévy Eva 6.12.2016

Dobrý den, cca 10 dní mně bolí lýtko pravé nohy. Do včerejška bylo oteklé i s kotníkem. Léčím se na revmatologii - D 0600, často mně bolí pravé koleno, považovala jsem to za normální. Až sousedka mně upozornila, že by to mohla být trombóza. Po cca týdnu mám lýtko normální bez otoku. Je možné, že se nejedná... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, mohlo by se jednat o trombózu. Jejím příznakem je bolest a otok končetiny. Je důležité trombózu... Celá odpověď

Trombóza

Praktické lékařství Tereza 30.11.2016

Dobry vecer lecim se s trombozou v pravem lytku beru leky na redeni krve Eliquis. Zacalo me bolet i stehno na prave noze je mozne ze ty cucky putuji nahoru ikdyz beru ty leky? uz beru jeden prasek denne jen rano. Dekuji za odpoved Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pokud pozorujete bolesti stehna a event. i otok nohy, je kontrola lékařem vhodná. Může jít... Celá odpověď

Trombóza žil a masáže

Vnitřní lékařství Jana 29.10.2016

Dobrý den pane doktore, prosím Vás, můžu chodit na rehabilitace, masáže s krční páteři, když beru léky na ředění krve Xarelto. Užívám zatím 14 dní kvůli trombóze svalové větve v lýtku. Děkuji Jana Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, v případě čerstvě zjištěné trombózy či tromboflebitidy cév se nedoporučují rehabilitace. Pokud... Celá odpověď

Tromboza

Vnitřní lékařství Lenka 18.10.2016

Dobrý den, ležím v nemocnici s hlubokou žilní trombozou celé levé nohy v 11 týdnu těhotenství. Při příjmu mi udělali sono nohy a začali píchat fraxiparin 2X denně do břicha. Jsem tu víc jak týden, ještě mi nikdo nekontroloval nohu ani nedělal sono. Vzali mi několikrát krev a pak řekli, že se již ustálila.... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, milá Lenko, s hlubokou žilní trombózou se obvykle nemusí ležet v nemocnici. Něco jiného je,... Celá odpověď

romboembolická nemoc,trombóza,žilní,plicní embolie,plicní,embolie,žilní trombóza,diagnostika,žíly,plíce,studio,Zet,BBC,u lékaře,Šebek,Karetová

Tromboembolická nemoc

Audio 26.6.2014

Tromboembolická nemoc sdružuje hlubokou žilní trombózu a plicní embolii. Umí být velmi...

operace, lekar, nemocnice, zakrok

Komprese může zachránit život

Článek 24.7.2013

Pacienti po některých operacích jsou ohroženi plicní embolií, což je závažná komplikace končící...

Letadlo, cestování, dovolená,

Postel uleví nohám v letadle

Článek 17.3.2010

Trpíte křečovými žilami a často cestujete letadlem? Pak máte pravděpodobně strach z tzv....

Odhadněte riziko podle tuku

Článek 27.1.2010

Obezita zvyšuje riziko vzniku život ohrožující krevní sraženiny v žilním řečišti. Podle...

Letadlo, cestování, dovolená,

Nebezpečné létání

Článek 3.9.2008

Cestování se v posledních letech stalo velice oblíbenou činností mnohých z nás. Navíc...

EKG,srdeční osa,svody, elektrody

Infarkt myokardu

Článek 1.6.2008

Infarkt myokardu je odumření části srdečního svalu. Vzniká jako následek přerušení přívodu...

Reklama